Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 08:12

Μνημεία στους Χριστιάνους και τα Φιλιατρά επισκέφθηκε η Μενδώνη

Γράφτηκε από τον

Τον ιστορικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους -η αναστήλωση του οποίου είναι στην τελική του φάση- επισκέφθηκε το Σάββατο η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τους οποίους συζήτησε για την εξέλιξη του έργου, αλλά και την αναγκαιότητα αναστήλωσης της μικρής εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, για τον οποίο όπως τονίστηκε υπάρχει μελέτη και είναι σε φάση ολοκλήρωσής της. Τέθηκε επίσης το θέμα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου για το οποίο δεν υπάρχει κάποια μελέτη για αυτό και επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την σύνταξή της.

Μετά τους Χριστιάνους επισκέφθηκαν το ναό της Αναλήψεως λίγο έξω από τα Φιλιατρά, η αναστήλωση του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν κυρίως το κάστρο της Κυπαρισσίας, όπου όπως ανακοινώθηκε έχει υπογραφεί από τον υπουργό η οικονομοτεχνική μελέτη και μένει η ένταξή του σε πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και για το διπλανό από το κάστρο κτήριο Κάμπρα η μελέτη του είναι σε εξέλιξη και μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης ώστε να μπορέσει να ενταχθεί και αυτό το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Φεύγοντας από την περιοχή ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας κάλεσε την κ. Μενδώνη να επισκεφθεί την Κυπαρισσία ώστε να έχουν μια πιο αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα της περιοχής.

Κ.Μπ.