Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 12:19

Τσουνάμι αντιδράσεων για σχολεία - υπηρεσίες

Γράφτηκε από την

Τσουνάμι αντιδράσεων σημειώνεται στις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου όπου κλείνουν σχολεία και οι μαθητές μεταφέρονται στα πλησιέστερα, ενώ "με το όπλο παρά πόδα" παραμένουν οι τοπικοί παράγοντες για να μην καταργηθούν υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο αποκαλούμενος "Καλλικράτης" στην εκπαίδευση συναντά την άρνηση των τοπικών κοινωνιών και η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών και τοπικών παραγόντων. Σε αυτές μάλιστα συμμετέχουν και πρωτοστατούν σε ορισμένες περιπτώσεις παράγοντες φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση, κάνοντας τα πράγματα πολιτικά ακόμη πιο δύσκολα γι’ αυτήν. Αντιδράσεις σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας -ακόμη και μέσα στην Καλαμάτα-, στη Γορτυνία, τα Δολιανά, το Ξηροκάμπι Λακωνίας, τη Σκάλα, τη Μονεμβασιά και άλλα μέρη, και μάλιστα για το κλείσιμο ακόμη και μονοθέσιων δημοτικών σχολείων.

Εν τω μεταξύ, νέο κύμα αντιδράσεων αναμένεται πως θα προκαλέσει η προωθούμενη κατάργηση πολλών (αν όχι όλων) περιφερειακών ΔΟΥ, καθώς ενώ φαινόταν πως η υπόθεση είχε παγώσει, ο υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι από τις 289 Εφορίες χρειάζονται το πολύ 100. Κάτι που σημαίνει ότι πρόθεση είναι να παραμείνουν μόνον οι ΔΟΥ στις πρωτεύουσες των νομών.

Αντιδράσεις σημειώνονται επίσης για περιπτώσεις κατάργησης υποκαταστημάτων του ΙΚΑ και των ΕΛΤΑ, στις οποίες πρωτοστατούν ακόμη και μέλη του… υπουργικού συμβουλίου όταν πρόκειται για τις εκλογικές τους περιφέρειες.