Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 14:12

Βέλη Μπεγλίτη σε όσους αντιδρούν στα λουκέτα στα στρατόπεδα

Γράφτηκε από την

Έντονη κριτική σε όσους εξέφρασαν σφοδρές αντιρρήσεις στο κλείσιμο στρατοπέδων αλλά και στον εξορθολογισμό της Δομής Δυνάμεων εξαπέλυσε από το Λουτράκι ο Π. Μπεγλίτης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη Σχολή Μηχανικού την Κυριακή του Πάσχα, αναφέρθησε κατ' αρχάς στο κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο (που σημειωτέον βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια) και τόνισε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών που θα βοηθήσουν τόσο στη μείωση του κόστους όσο και στη δημιουργία ενός πιο σφιχτού και ευέλικτου στρατεύματος.

 

Τα βέλη του όμως ήρθαν στη συνέχεια. «Ως πολιτικός και κυρίως ως μέλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» είπε «βάζω πρώτα από όλα την άμυνα της χώρας, την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας κι όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που τις είδαμε δυστυχώς να εμφανίζονται και να επιβάλλονται στο παρελθόν. Αναλαμβάνω την ευθύνη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τέτοιου είδους πρακτικές.

 

Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει σε κλείσιμο στρατοπέδων, ξεκινώντας από πολλά Κέντρα Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), έγινε δέκτης έντονων αντιδράσεων από τοπικούς βουλευτές και κομματικούς παράγοντες.

 

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αντίδρασης ήταν αυτή του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ο οποίος πίεσε να μην καταργηθεί το ΚΕΝ στο Αργος Ορεστικό.

Από το πόρταλ www.in.gr


NEWSLETTER