Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 12:07

Προτάσεις για βελτίωση της οικονομίας άκουσε ο Αλ. Χαρίτσης στο Βόλο

Γράφτηκε από την
Προτάσεις για βελτίωση της οικονομίας άκουσε ο Αλ. Χαρίτσης στο Βόλο

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ στον Βόλο, με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, οι εργασίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με μια σειρά προτάσεων προς την κυβέρνηση για να ξαναμπεί η χώρα στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

 

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελένη Κολιοπούλου είπε ότι στόχος είναι να επιτευχθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, να απλοποιηθεί το φορολογικό θεσμικό πλαίσιο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των φορολογικών βαρών, ενώ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κων/νος Μπίτσιος αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός δικτύου καινοτομίας με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι βιομηχανίες με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρίτσης, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, η οποία εστιάζει σε οκτώ τομείς προτεραιότητας, όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Οι τομείς αυτοί είναι η αγροδιατροφή, η υγεία και τα φάρμακα, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ενέργεια, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, τα υλικά και οι κατασκευές, ο πολιτισμός και βεβαίως ο τουρισμός, που αποτελεί κύριο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στη ρευστότητα της αγοράς και, όπως είπε, ήδη αναπτύχθηκε ένα σύστημα που θα συντομεύσει τον χρόνο εκταμίευσης των χρημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER