Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 09:09

Τα πήρε πίσω για το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Καμμένος

Γράφτηκε από την

 

 

Οι γενικές αντιδράσεις έπιασαν τόπο, καθώς ανακρούει πρύμνα για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην οποία είναι φανερή η σύγχυση του υπουργού αναφέρεται ότι:

- Ουδέποτε υπήρχε θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου.

- Αποδίδει την υπόθεση σε ανακοίνωση ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων.

- Κάνει λόγο για επιστημονική φαντασία και παραπληροφόρηση την οποία επαναλαμβάνει και ο μητροπολίτης.

- Εδόθη εντολή για να ερευνηθούν τα «ρουσφέτια» της μονάδας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο παρουσιάζει τον τοπικό Τύπο ως θύμα του καναλάρχη στου οποίου την ανακοίνωση έγινε αναπαραγωγή, ενώ το αληθές είναι ότι τα έντυπα μέσα είχαν πρωτογενείς πηγές τα πρακτικά της Βουλής για τα όσα είπε ο υπουργός. Συγκεκριμένα το eleftheriaonline.gr ανήρτησε την είδηση στις 8.25 μ.μ. της Πέμπτης 2 Ιουνίου αρκετά πριν το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο κ. Καμμένος άνοιξε το θέμα για το στρατόπεδο της Καλαμάτας λέγοντας: “Και βεβαίως, υπάρχουν και άλλες εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια. Δεν φυλάγεται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη, για να έχει στρατεύματα για να ικανοποιούν το γραφείο του κ. Σαμαρά. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να έχουμε ανοιχτές μονάδες οι οποίες το μόνο που εξυπηρετούν είναι τοπικά συμφέροντα”.

Την επομένη μέρα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την επικράτεια. Οσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσής του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης”.

Χθες, μετά τον ξεσηκωμό, το υπουργείο εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

"Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και παραπληροφόρησης τις οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνει και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με επίσημο έγγραφό του.
Οπως ενημερώθηκαν και οι βουλευτές του νομού που επικοινώνησαν με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ισχύουν οι δηλώσεις του που έγιναν ήδη από τον Μάρτιο του 2015 για την Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης 120 ΠΕΑ που εξελίσσεται σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.
Ουδέποτε υπήρξε θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου όπως ανακοίνωσε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και έγινε αναπαραγωγή  στον τοπικό Τύπο. Ισχύει όμως η δήλωση ότι δεν μπορεί η πληρότητα του στρατοπέδου να αγγίζει το 400% όταν οι ακριτικές μονάδες είναι υποστελεχωμένες.
Εδόθη δε εντολή να ερευνηθούν τα "αιτήματα" που υπεβλήθησαν στο παρελθόν από αρχές και παράγοντες για εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ρουσφέτια τελείωσαν. Ολοι οι Ελληνες πολίτες υπηρετούν ισότιμα”.