Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 22:16

Δύσκεψη στο υπουργείο Υγείας: Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Για ακόμη μια φορά, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με τα Κέντρα Υγείας του και το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών  επισημάνθηκε η ανάγκη ύπαρξης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και διαψεύτηκαν τόσο από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, όσο και τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη οι φήμες που κυκλοφορούν ότι επίκειται συρρίκνωση ή κλείσιμο του νοσοκομείου.
Πιο συγκεκριμένα στην σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κουσελά εκτέθηκε αναλυτικά η κατάσταση των πραγμάτων του νοσοκομείου και του ΚΑΦΚΑ, οι προοπτικές τους, η περαιτέρω ενίσχυσή τους και ανάπτυξή τους και τονίστηκε ο βασικός ρόλος που επιτελούν στην προάσπιση της υγείας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας.
Αυτό που συζητήθηκε είναι: Η απόφαση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου να χρηματοδοτήσει με αρκετά σεβαστό ποσό τη μελέτη για την αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και η ταχεία ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
* Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση υποσταθμού μέσης τάσης, ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από το 2001.
* Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου που χρόνια τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτήρια.
* Η άμεση πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.
* Η σύνδεση και συνεργασία του νοσοκομείου με το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών και δυνατότητα ανάπτυξης ενός «πάρκου» υγείας και πρόνοιας στα πλαίσια μιας ενιαίας λειτουργίας και διοίκησης.
Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου. Μάλιστα για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη σήμερα στις 11 στο γραφείο του κ. Κουσελά με τον διοικητή του νοσοκομείου, τους νομικούς συμβούλους του και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ώστε άμεσα να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της περιουσίας αυτής, η οποία όπως τόνισε ο κ. Μπόζος είναι τεράστια αλλά παρατημένη και ρημάζει.
Ενώ για μια ακόμα φορά όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείου,  τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους η σημαντική προσφορά του νοσοκομείου, η αναγκαιότητα της ύπαρξής του και η περαιτέρω ενίσχυσή του. Για μια ακόμα φορά από τα στόματα των δύο υφυπουργών διαψεύστηκαν οι φήμες που επιτήδειοι διασπείρουν, ότι δήθεν επίκειται συρρίκνωση ή ακόμα και κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προκαλώντας ανησυχία στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κουσελάς τόνισε: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Αγωνιζόμαστε σε στενή συνεργασία με τη διοίκησή του και με τους αρμόδιους υπουργούς για την αναβάθμισή του. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι σημερινές μας ενέργειες».
Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν και ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Γεώργιος Κατριβάνος, ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος, ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γιώργος Βασιλόπουλος, ο δικηγόρος νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου Ευάγγελος Παπαγιαννούλας.
Επίσης σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι ο κ. Μπόζος θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.