Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 17:15

Στους δήμους η αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών περιπτέρων

Γράφτηκε από την

Στους Δήμους μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων. Αυτό υπενθυμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών,Γεώργιος Ντόλιος, με έγγραφο του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενημερώσει, με εγκύκλιο του, τους δήμους για το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν, ενώ έχει εκδοθεί και οδηγός από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, για την άσκηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους δήμους.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτηση του, επισημαίνει ότι μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, υπάρχει πρόβλημα με την κατανομή αρμοδιοτήτων αναφορικά με τις άδειες περιπτέρων σε επίπεδο Περιφέρειας. Επικαλείται, ειδικότερα, διαπιστώσεις της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Οπλιτών του νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι νομαρχιακοί υπάλληλοι που στελεχώνουν το Τμήμα Διεύθυνσης και Πολιτικών Δικαιωμάτων, αρμόδιοι για τα Περίπτερα, είναι πλέον μετά τον Καλλικράτη, υπάλληλοι της Περιφέρειας χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς αντικείμενο εργασίας.
Ο νομός Ηρακλείου είχε τρεις και πλέον χιλιάδες αναπήρους και θύματα πολέμου, αναφέρει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει ότι μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας του Δημοσίου των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, των οποίων το μισθωτήριο του περιπτέρου τους έχει λήξει, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον ΟΠΑΔ είναι η απόφαση της άδειας ενοικίασης από τον αρμόδιο φορέα.


NEWSLETTER