Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 21:23

Θα δημιουργηθούν φυλακές σε Μεσσηνία ή Αρκαδία

Γράφτηκε από τον
Θα δημιουργηθούν φυλακές σε Μεσσηνία ή Αρκαδία

Νέες φυλακές πρόκειται να δημιουργηθούν στη Μεσσηνία ή την Αρκαδία. Κατάλληλη έκταση 80 - 100 στρεμμάτων για την ανέγερσή τους, πρόκειται να αναζητήσει επιτροπή που όρισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η απόφαση του κ. Τατούλη ελήφθη μετά από σχετικό έγγραφο - αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, για εξεύρεση και απόκτηση κατάλληλου γηπέδου για την κατασκευή γενικού καταστήματος κράτησης. Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο ανάπτυξης καταστημάτων κράτησης, προβλέπεται να ανεγερθεί μελλοντικά ένα ακόμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα εξυπηρετεί το Εφετείο Καλαμάτας, γι’ αυτό θα πρέπει να έχει ικανοποιητική οδική σύνδεση μ’ αυτήν. Διευκρινίζει ότι «αναζητούνται κατάλληλα γήπεδα για την ανέγερση του νέου καταστήματος στους Νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας, καθώς μετά την ανέγερσή του θα καταργηθεί η υφιστάμενη Δικαστική Φυλακή Τρίπολης».
Την επιτροπή που όρισε ο κ. Τατούλης, αποτελούν: Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου (θα είναι επικεφαλής της), οι μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης και Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λυτρίβης και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Σταματάκος.
Ο κ. Καστανίδης καλεί τον κ. Τατούλη «να υποβληθούν προτάσεις στην εταιρεία "Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε." για το σύνολο των εκτάσεων του Δημοσίου ή και δημοτικών των Π.Ε. Αρκαδίας και Μεσσηνίας, που από άποψη μεγέθους προσφέρονται για την ανέγερση καταστήματος κράτησης και συγκεντρώνουν την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση». Ο υπουργός ενημερώνει ότι «θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των καταλληλότερων γηπέδων».


NEWSLETTER