Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 16:56

Ο Οδ. Βουδούρης στην εκδήλωση για το Γιαννάκη Μέλλιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Οδ. Βουδούρης στην εκδήλωση για το  Γιαννάκη Μέλλιο

Στις 20 Αυγούστου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τιμήθηκε η επέτειος του θανάτου του Γιαννάκη Μέλλιου, στη γενέτειρά του, το χωριό Κούβελα. Ο βουλευτής Μεσσηνίας, Οδυσσέας Βουδούρης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που του είναι αφιερωμένο και με την ευκαιρία έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Γιαννάκης Μέλλιος ήταν ένα αυθεντικός ήρωας της πρώιμης περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης. Η ηρωική του δράση, αλλά και ο τραγικός του θάνατος περιέχουν σημαντικά διδάγματα, επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Ο Γιαννάκης Μέλλιος μαζί με τον Κολοκοτρώνη και πολλούς άλλους αγωνιστές, συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Πελοποννήσου. Θα είχε πιθανά αναδειχτεί σε ηγετική μορφή της Επανάστασης, αν η πορεία του δεν είχε ανακοπεί από τον απροσδόκητο και πρώιμο θάνατό του, τον Αύγουστο του 1821. Ο θάνατος του, από το χέρι συναγωνιστή και μάλιστα για ασήμαντο λόγο, καταδεικνύει πόσο καταστροφική υπήρξε, δυστυχώς διαχρονικά στην Ελλάδα, η εμφύλια διχόνοια.

Επίσης δεν ήταν τυχαίο, που ο ανιψιός του και πνευματικός του γιός του, Γιαννάκης Γκρίτζαλης, συνέχισε τον αγώνα του θείου του μέχρι τη νικηφόρα έκβασή του, αλλά εκτελέστηκε το 1834, κατά τη διάρκεια της βαυαρικής εποχής, θέλοντας να δώσει τη δέουσα κοινωνική συνέχεια στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Ας είναι η σημερινή τελετή η ευκαιρία να τιμήσουμε το Γιαννάκη Μέλλιο, αλλά και να συλλογιστούμε για τα δεινά που διαχρονικά μαστίζουν τη χώρα μας.»

Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER