Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 17:49

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το φυσικό αέριο σε Μεσσηνία και Ηλεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Πρόσφατα σε σύσκεψη, που έγινε στο Λεβίδι Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και με την συμμετοχή Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. Παπαρσένο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Ο Αγωγός μήκους 159 χιλιομέτρων, κόστους 130 εκ. ευρώ,  διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή των πόλεων Κορίνθου, Άργους, Ναυπλίου, Τρίπολης και καταλήγει στη Μεγαλόπολη.
Στο επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΣΦΑ, πουθενά δεν αναφέρεται, ούτε και υπάρχει μελέτη για επέκταση του αγωγού Νοτιοδυτικότερα στην Ηλεία και Μεσσηνία. Το φυσικό αέριο αποτελεί ασφαλή, φθηνή και ως εκ τούτο ανταγωνιστική πηγή ενέργειας. Ο αποκλεισμός της Δυτικής Πελοποννήσου από τα ενεργειακά δίκτυα, θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την αναπτυξιακή της προοπτική. Μεγάλες τουριστικές μονάδες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες μεταποίησης, μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες, ουσιαστικά υπολείπονται από το μη ανταγωνιστικό κόστος των σημερινών ενεργειακών τους αναγκών, έναντι της χρήσης του φυσικού αερίου από αντίστοιχες μονάδες της Πελοποννήσου.
Κύριε Υπουργέ
Επιβάλλεται άμεσα η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Πελοποννήσου. Η μελέτη κόστους- οφέλους από τη χρήση του φυσικού αερίου, αναγόμενη στο κόστος μεταφοράς σίγουρα είναι θετική.
Εξ’ άλλου πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η δυναμική της περιοχής στον Τομέα του Τουρισμού, της Αγροτικής Οικονομίας και των Μεταφορών ( Πολύτροπες μεταφορές – Διαμετακομιστικό Κέντρο)Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας και οι εποπτευόμενοι από εσάς φορείς, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Άγιοι Θεόδωροι – Τρίπολη – Μεγαλόπολη στη Δυτική Πελοποννήσο, δηλαδή Μεσσηνία και Ηλεία;    

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER