Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 20:10

Δήλωση Θανάση Δαβάκη για την αύξηση του ΦΠΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήλωση Θανάση Δαβάκη για την αύξηση του ΦΠΑ

Το «θρίλερ» της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, στην εκτίναξη της ανεργίας και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του μέσου Έλληνα, η ίδια πολιτική που έχει φέρει στα όρια της αντοχής του τον αγροτικό κόσμο της χώρας και στο μαρασμό την επιχειρηματική δραστηριότητα, δυστυχώς συνεχίζεται.
Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο χώρο της εστίασης, παρ’ όλες τις αντιδράσεις που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή της ψήφισής του, τελικά θα εφαρμοσθεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν τον τουρισμό.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έμαθε από τα λάθη της και συνεχίζει να εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια την ίδια καταστροφική πολιτική, εξαθλιώνοντας τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι και οι  επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν «αιμοδότες» των εσόδων τους κράτους.
Μέτρα σαν και αυτά όχι μόνο δεν θα αποδώσουν τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση αλλά αντιθέτως θα μεγαλώσουν το έλλειμμα, έχοντας προκαλέσει τεράστια ζημιά στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό.
Οι τελευταίες προσπάθειες κυβερνητικών στελεχών να δώσουν μια προσωρινή διάσταση στην αύξηση αυτή, αποτελεί στάχτη στα μάτια και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων εκ των έσω.
Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λακωνία, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την οικονομία και τον τουρισμό, αφού επιχειρήσεις όπως τα καφεζαχαροπλαστεία, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, καθώς και άλλοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, δεν μπορούν πλέον άλλο να απορροφήσουν τις απανωτές αυξήσεις και επιβαρύνσεις και αναγκαστικά θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των τιμών ή σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.
Μαζί με την κατάθεση της σχετικής Ερώτησης στην Βουλή, καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER