Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 17:54

Βουδούρης σε Μόσιαλο: Στην Καλαμάτα η έδρα του Δικτύου της ΕΡΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι  πρόσφατες ανακοινώσεις σας, σχετικά με την αναδιοργάνωση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και τη συγχώνευση περιφερειακών σταθμών, από 19 σε 9, με κεντρική διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα, είναι αναγκαίες τόσο για την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων, όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατανοώ ότι οι συγχωνεύσεις και οι έδρες των νέων περιφερειακών σταθμών γίνεται με βάση την Καλλικρατική συγκρότηση. Ωστόσο, παρατηρούμε μια συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στα διοικητικά κέντρα/πρωτεύουσες των περιφερειών, εφόσον το ίδιο συνέβη και με το Ινστιτούτο Ελαίας και Ελαιολάδου, με έδρα μέχρι τώρα την Καλαμάτα (έχω καταθέσει σχετική πρόταση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων). Η λογική αυτή ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας νέων «υπερσυγκεντρωτικών» κέντρων, που σε βάθος χρόνου θα παρουσιάζουν ανάγκες αποκέντρωσης. Μια τέτοια συγκέντρωση δεν εξυπηρετεί καμία αντικειμενική ανάγκη, αλλά κινδυνεύει να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου υποβαθμισμένες περιοχές.

Αγαπητέ Υπουργέ,
Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού, όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνω η έδρα του Δικτύου Πελοποννήσου, που προέρχεται από τη συνένωση των σταθμών ΕΡΑ Καλαμάτας και ΕΡΑ Τρίπολης, να είναι η Καλαμάτα.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε την πρότασή μου, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.


Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER