Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 20:13

Συνάντηση με Παπακωνταντίνου για Κουσελά και Γρηγοράκο για το ιδιοκτησιακό Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση με Παπακωνταντίνου για Κουσελά και Γρηγοράκο για το ιδιοκτησιακό Μάνης

Οι βουλευτές Μεσσηνίας Δ. Κουσελάς και Λακωνίας Λ. Γρηγοράκος συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Οπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση είχε ζητηθεί με επιστολή του κ. Κουσελά, προκειμένου να τεθούν και να συζητηθούν με τον υπουργό σημαντικά θέματα της αρμοδιότητάς του, που αφορούν στη Μάνη, στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Τα ζητήματα αυτά αφορούν:
- Στην τροποποίηση του άρθρου 62 ν. 3998/79, ώστε να λυθεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Μάνης, με την ένταξή της στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νόμου, που αφορά στο «τεκμήριο κυριότητας» υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στις ιδιοκτησίες της Μάνης.
- Στην επαναφορά των οριζόμενων στην παρ. 23 του άρθρου 20 ν. 3399/2005, που προβλέπει ότι η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μπορεί να αποχαρακτηρίζεται, εφόσον έχει πρόσοψη σε εθνικό ή επαρχιακό δρόμο, με δυνατότητα επέκτασης αυτού του αποχαρακτηρισμού σε βάθος 600 μέτρων εκατέρωθεν του οδικού άξονα.
- Θέματα και διαδικασίες χαρακτηρισμού της γης υψηλής παραγωγικότητας.
- Στην αναγκαία τροποποίηση του άρθρου 23 παρ. 3 ν. 2937/2011, ώστε να είναι δυνατή η τακτοποίηση πιθανών αυθαίρετων κατασκευών σε περιοχές εντός οικισμών, οι οποίες έχουν ωστόσο οριστεί ως ζώνες "Natura", καθώς και όσων με βάση τον ν. 3937/11 έχουν τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών σε ιδιοκτησίες με 4 στρέμματα.
- Τέλος, η κατάσταση που δημιουργείται από το πλήθος των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε επαρχιακούς δρόμους και απομακρυσμένα μέρη του Νομού Λακωνίας και άλλων περιοχών της χώρας.
Οπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Κουσελά "για την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της Μάνης, ο υπουργός ζήτησε πλήρη φάκελο με το ιστορικό, τις θέσεις των συναρμόδιων υπουργείων και των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα υπόλοιπα θέματα, δεσμεύτηκε να τα εξετάσει στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, του οποίου η συζήτηση ξεκινά την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER