Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 20:33

Αποστολάκος: Εμπαίζονται για τις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Λακωνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Ν. Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος, σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αγρότες της Λακωνίας από τους παγετούς του προηγούμενου χειμώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους αγρότες της Λακωνίας δεν έχει τέλος. Οι ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛ.ΓΑ. συνεχίζουν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα να κοροϊδεύουν τους Λάκωνες αγρότες που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειές τους κατά τον περασμένο χειμώνα από τον παγετό. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις και τις ανακοινώσεις, οι αγρότες δεν έχουν λάβει ακόμη καμία αποζημίωση. Ο ΕΛ.ΓΑ. συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να εξαπατά τους αγρότες και τους θεσμικούς φορείς της Λακωνίας με την ανοχή και τη συγκάλυψη της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η απόφαση της διοίκησης του ΕΛ.ΓΑ. να προχωρήσει στις αρχές Αυγούστου στην καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες από 30 νομούς της χώρας, με τη Λακωνία όμως να απουσιάζει από αυτούς και τους αγρότες της περιοχής μας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα;
Κι όταν εκδηλώσαμε τη σφοδρή αντίδρασή μας στην κατάφωρα άδικη και μεροληπτική σε βάρος μας αντιμετώπιση από τον ΕΛ.ΓΑ., η διοίκηση του τελευταίου έσπευσε να ανακοινώσει την καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της Λακωνίας μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Κούφια λόγια και ακάλυπτες επιταγές χωρίς αντίκρισμα!
Μέχρι σήμερα οι πληγέντες αγρότες δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους. Ακόμη περισσότερο και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανακοινώσεις του ΕΛ.ΓΑ. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε Απαντήσεις του επί προηγούμενων Ερωτήσεων που είχα υποβάλει σημειώνει πως «Οι αποζημιώσεις θα δοθούν στους πληγέντες – δικαιούχους παραγωγούς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (αρχές Σεπτεμβρίου)» (αριθμ. πρωτ. 1695/19.08.2011).
Μετά την επαναλαμβανόμενη ανακολουθία, τη διαρκή ασυνεννοησία και το αλαλούμ μεταξύ Υπουργείου και ΕΛ.ΓΑ, δικαίως η Λακωνική κοινωνία και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αισθάνεται δυσπιστία, οργή και απογοήτευση. Δικαιολογημένα διατηρεί επιφυλάξεις για τις υποσχέσεις της κυβερνήσεις, αφού έχουν πλειστάκις αθετηθεί και αναθεωρηθεί. Οπως επίσης απαιτεί να λάβει τέλος η κοροϊδία και επιτέλους να καταβληθούν οι αποζημιώσεις».

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER