Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 21:15

Γρ. Αποστολάκος: Αόριστη η απάνντηση για τη φοιτητική εστία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γρ. Αποστολάκος: Αόριστη η απάνντηση για τη φοιτητική εστία

Αόριστη χαρακτήρισε ο βουλευτής Ν. Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος την απάντηση της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου για τις εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης της Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης.

Ο βουλευτής που είχε καταθέσει ως Αναφορά σχετική επιστολή της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης, υπενθύμισε τα εξής:
Από το 2004 μέχρι το 2009 διατέθηκαν 4.800.000 € για εργασίες στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας με σκοπό τη χρήση του από το τοπικό Τ.Ε.Ι. (εργαστήρια) και την κατοπινή μετατροπή του σε Φοιτητική Εστία.
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε εξασφαλιστεί το ποσό των 8.000.000 € από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολοκλήρωση του έργου.
Αναμένονταν η άμεση δημοπράτησή του εντός του 2009.
«Δυστυχώς από τότε και μετά από 2 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, αφού ο σχετικός δημόσιος διαγωνισμός ακυρώθηκε μετά από ενστάσεις εργοληπτών που συμμετείχαν στη δημοπρασία. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να επισπεύσει τη διαδικασία επαναδημοπράτησης, κωλυσιεργεί και απαντά αόριστα πως “προβλέπεται η διεξαγωγή Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί στο σύνολό της”. Μόνο που η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί από το 2009 και τόσο η τοπική κοινωνία της Σπάρτης, όσο και η φοιτητική κοινότητα έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους βλέποντας στο κτίριο της Φοιτητικής – Μαθητικής Εστίας να παραμένει “γιαπί”. Η εγκατάλειψη της Σπάρτης από την Κυβέρνηση δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.    

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας και στην επιστολή της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης, την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο βουλευτής Γρηγόριος Αποστολάκος σχετικά με τη Φοιτητική Εστία Σπάρτης, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ενίσχυσης του φέροντος Οργανισμού της Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης, συνολικού κόστους 4.800.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε το έργο της «Ολοκλήρωσης Εργασιών Μαθητικής Εστίας Σπάρτης». Ο δημόσιος διαγωνισμός ακυρώθηκε μετά από ενστάσεις εργοληπτών που συμμετείχαν στη δημοπρασία.
Το έργο «Ολοκλήρωση Εργασιών Μαθητικής Εστίας Σπάρτης» αφορά όλες τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες πλην του φέροντος Οργανισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 ευρώ.
Το έργο βρίσκεται στη φάση της επαναδημοπράτησης. Προβλέπεται η διεξαγωγή Διεθνούς Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί στο σύνολο της.
Ο αρμόδιος φορές για την υλοποίηση του έργου είναι το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER