Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 15:16

Γιώργος Κύρτσος: Η Αριστερά αποδείχθηκε πολιτική παρένθεση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιώργος Κύρτσος: Η Αριστερά αποδείχθηκε πολιτική παρένθεση

Πιστεύουν μόνο στην εξουσία και στη νομή της

Οι χειρισμοί που κάνει η κυβερνητική ηγεσία σε διάφορα ζητήματα μεγάλης σημασίας, όπως η ίδρυση και η διαχείριση του λεγόμενου υπερταμείου και η διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στα ιδιωτικά κανάλια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του ενδιαφέρονται μόνο για την παραμονή τους στην εξουσία και τη νομή της. 

Η πολιτική της Αριστεράς αποδείχθηκε μία παρένθεση λίγων μηνών εφόσον το ριζοσπαστικό πείραμα του πρώτου εξαμήνου του 2015 έδωσε γρήγορα τη θέση του σε μια πολύ σκληρή προσαρμογή, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ το πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος-μνημονίου, το οποίο εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά υπό την αυξανόμενη πολιτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο 12μηνο η κυβερνητική ηγεσία είχε πολλές ευκαιρίες να παραδεχτεί το αδιέξοδο που προκάλεσε με τα λάθη και τις παραλείψεις της και να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν. Αντί γι’ αυτό οι πολίτες παρακολουθούν τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να αλλάζουν συνεχώς θέσεις και επιχειρηματολογία, συμβάλλοντας με την αναξιοπιστία τους στην κλιμάκωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η μόνη σταθερά σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους κομματικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός παχυδερμισμός και η επιθυμία τους να μείνουν στην εξουσία για να συνεχίσουν τη νομή της. 

 

Προκλητικός ο κ. Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος έχει βάλει τις πιο απίθανες υπογραφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των άλλων έχει δεχτεί τη δημιουργία του λεγόμενου υπερταμείου, το οποίο θα έχει διάρκεια… ενός αιώνα, θα διοικείται από ξένο και θα έχει στόχο τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. 

Δεν υπάρχει κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση η οποία θα δεχόταν τέτοιου είδους εθνικό διασυρμό. Υποστηρίζω με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου τις ιδιωτικοποιήσεις εδώ και 30 χρόνια, αλλά θεωρώ εντελώς απαράδεκτες από οικονομική, κοινωνική και πολιτική άποψη τις κυβερνητικές επιλογές. 

Την ώρα που ο κ. Τσακαλώτος βάζει όλες τις υπογραφές που του ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι πιστωτές προσποιείται ότι ηγείται της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό, η οποία είναι γνωστή σαν ομάδα των 53+. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους Ελληνες πολίτες με τις ομιλίες του στη Βουλή ότι όσο είναι υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί με την υπογραφή του. 

Ο «ευέλικτος» κ. Τσακαλώτος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές αλλά και τους εξαγριωμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα δεν ξεγελάει κανέναν, απλά επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να παραμείνει στην εξουσία ανεξάρτητα από το ποια πολιτική θα εφαρμόσει και τι χαρτιά θα υπογράψει. 

 

Εγκλημα χωρίς ενόχους

Ανάλογο είναι το επίπεδο των κυβερνητικών στελεχών που διαχειρίστηκαν την υπόθεση Καλογρίτσα. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μέσα από τη νέα σούπερ διαπλοκή που έστησαν με τα δημόσια έργα και τις αναθέσεις των ΔΕΚΟ, διασύρθηκαν πολιτικά μετατρέποντας την Attica Bank σε νέα παρατράπεζα κοσκωτικού τύπου. Στο τέλος αποδείχθηκε ότι όλοι οι υπολογισμοί τους ήταν λάθος και ότι δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση που δέχτηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένα ΜΜΕ.

Αντί να υποβάλουν οι πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής υπόθεσης -και πρώτος απ’ όλους ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς- τις παραιτήσεις τους, υποκρίνονται ότι εφαρμόζουν τη σωστή πολιτική στον χώρο των ΜΜΕ και πως… συνεχίζουν τον αγώνα κατά της διαπλοκής, επιτρέποντας στους εαυτούς τους τα πιο απίθανα διαχειριστικά κόλπα. 

Το πρόβλημα με τα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είναι ότι αποκάλυψαν πλήρως τις προθέσεις τους στην κοινή γνώμη. Λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο ταμείο σε μια περίοδο κατά την οποία το κοινωνικό κόστος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι τεράστιο, χωρίς καν να υπάρχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Δεν τους ενδιαφέρει το είδος της πολιτικής που εφαρμόζουν και οι συνέπειές της, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία για να συνεχίσουν τη νομή της. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER