Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 18:06

Ερώτηση Κουσελά για προγράμματα στήριξης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Κουσελά για προγράμματα στήριξης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, μαζί με άλλους 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Ερώτηση αφορά στην έναρξη των προγραμμάτων στήριξης των ανέργων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και στην επιδότηση ενοικίου για τους οικονομικά αδύναμους εργαζόμενους και ανέργους. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,    
Είναι ίσως πλεονασμός να τονίσουμε άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα της ύφεσης, κυρίως για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκ του ρόλου του, καλείται να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα, αξιοποιώντας κάθε οικονομική δυνατότητα, κυρίως από το ΕΠΑΝΑΔ και τους άλλους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου να στηρίξει την απασχόληση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να δώσει ευκαιρίες, απασχολώντας και ανέργους έστω για λίγους μήνες και να στηρίζει τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους με την επιδότηση ενοικίου.
Για όλα τα παραπάνω, ερωτάστε:
1. Ποιες ασφαλιστικές δικλείδες διαφάνειας θα θεσπιστούν για την αντικειμενική πρόσληψη των ανέργων;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία και πότε θα ξεκινήσουν, με προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους ανέργους;
3. Πόσες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις υπέβαλαν προτάσεις και πότε αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Διορθωτικής Προσαρμογής για επιχειρήσεις, μέχρι 49 εργαζόμενους;
4. Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου (πόσεςείχαν υποβληθεί στο προηγούμενο), σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέτασή τους και πότε αναμένεται να αρχίσει η καταβολή τους;»

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Κουσελά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER