Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 16:47

Δ. Κουσελάς: Θάλουμε η ψήφος στις εκλογές να μην είναι χαλαρή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δ. Κουσελάς: Θάλουμε η ψήφος στις εκλογές να μην είναι χαλαρή

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, πραγματοποίησε, σήμερα, συναντήσεις με στελέχη των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Δημήτρης Κουσελάς είπε τα εξής:

-  Ποιος ο σκοπός της επίσκεψής σας;
-  Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας πανελλήνιας εκστρατείας για την αύξηση των εσόδων με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, γιατί η αύξηση των εσόδων, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περνάει από αυτούς τους δύο στόχους. Θα έχουμε μια σύσκεψη με τους προϊσταμένους των εφοριών της Βόρειας Ελλάδος. Παρόμοιες συσκέψεις γίνονται σε όλη την χώρα, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε την ενεργοποίηση όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου οι στόχοι μας για αύξηση των εσόδων να γίνουν πραγματικότητα.
-  Υπάρχει όμως μια γκρίνια για μειωμένα έσοδα;
-  Αποκλίσεις υπήρξαν στο παρελθόν. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι ότι τα χρονικά πλαίσια, οι στόχοι και οι έλεγχοι θα είναι στο τέλος μέσα ή πολύ κοντά στους αναθεωρημένους στόχους για αύξηση των εσόδων στα 52 δισ. ευρώ.
- Μιλήσατε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αυτό σημαίνει νέα μέτρα;
- Όπως έχουμε δεσμευτεί, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και ο Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα πέραν αυτών που περιέχονται από τον Μάιο στο μνημόνιο.
-   Ένα σχόλιο για τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού;
- Θέλουμε η ψήφος των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές να μην είναι χαλαρή. Να είναι ψήφος ευθύνης, που θα δώσει τη δυνατότητα στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε μπροστά μας να συνεχιστούν, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Το δίλημμα δεν το βάλαμε εμείς. Η υπερψήφιση ενός υποψηφίου δεν σημαίνει ψήφο στο μνημόνιο. Άλλωστε, κανένας δήμαρχος ή περιφερειάρχης δεν μπορεί να καταργήσει το μνημόνιο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER