Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 15:33

Μήνυμα Δαβάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για τη φετινή σχολική χρονιά στα Λακωνόπουλα και τους εκπαιδευτικούς και εύχομαι η νέα σχολική περίοδος να αποτελέσει, χρονιά δημιουργική, χρονιά επιτυχιών, διακρίσεων και  προόδου.
Ωστόσο τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Παιδείας, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου είναι πολλά και οι ευθύνες που βαραίνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι τεράστιες.  
Για πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β) παρατηρούνται τέτοιου μεγέθους προβλήματα σχετικά με την εκτύπωση και τη διανομή των σχολικών βιβλίων, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία από τον περασμένο Απρίλιο είχε επισημάνει τα διάφορα γεγονότα που μας οδήγησαν σήμερα στο δυσάρεστο φαινόμενο να μην υπάρχουν καθόλου βιβλία στα χέρια των μαθητών.
Το Νέο Σχολείο, που ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήριζε ως ψηφιακό, καινοτόμο και αειφόρο, καταντά σχολείο της «φωτοτυπίας» και των cd, όπως άλλωστε δήλωσε η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Μετά την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που στέρησε από τις σχολικές αίθουσες τα αυτονόητα, αλλά και την εφαρμογή του εκπαιδευτικού «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», άλλο ένα πλήγμα έρχεται να προστεθεί στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η κυβερνητική πολιτική ΚΑΙ στον ευαίσθητο Τομέα της Παιδείας είναι αναποτελεσματική. 


Από το Γραφείοο Τύπου του Θαν. ΔαβάκηΠροσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER