Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 16:34

Μήνυμα Αποστολάκου για τη νέα σχολική χρονιά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)«Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους μας να ελπίζουμε πως η κατάσταση στον χώρο της παιδείας θα βελτιωθεί και τους επόμενους μήνες θα αλλάξει η σημερινή προβληματική εικόνα που εκπέμπει.
Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλες. Τα βιβλία δεν έχουν ακόμη φθάσει σε όλα τα σχολεία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι πολυάριθμα, η ανακοίνωση των μεταθέσεων – αποστάσεων εκπαιδευτικών έγινε στο παρά πέντε, οι πόροι για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται, ενώ ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για τον  “εκπαιδευτικό Καλλικράτη”, ο οποίος εφαρμόστηκε χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο και έχει προκαλέσει σημαντικές ανατροπές και αναστάτωση όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε αρκετές τοπικές κοινωνίες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται σήμερα στις σχολικές μονάδες. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, έχοντας πάντα δίπλα τους άξιους συμπαραστάτες τους γονείς και τους κηδεμόνες. Παράλληλα θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη συνδρομή όλων μας, όπου και όποτε χρειαστεί. Εύχομαι από καρδιάς δημιουργική και καλή σχολική χρονιά.» 

Γρηγόρης Αποστολάκος
Βουλευτής Ν. Λακωνίας


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER