Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 15:09

Ο Δαβάκης για το ΚΠΕ Σμύνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ως αόριστη και γενικόλογη χαρακτήρισε την απάντηση που έδωσε η Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Γεννηματά σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας αλλά και την περεταίρω ενδυνάμωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σμύνους.
Στην απάντηση της η κ. Υπουργός αναφέρει πως […] το Υπουργείο Παιδείας έχει ως πρώτο μέλημα του, τη δεδομένη χρονική περίοδο, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας μας. Ύστερα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα βρεθεί στο επίκεντρο των δράσεων και η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Υποστηρίζει δε, ότι στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που υλοποιείται, υιοθετούνται καινοτόμες δράσεις όπως η Βιωματική Μάθηση και κυρίως η διαπαιδαγώγηση γύρω από ένα νέο αξιακό περιβάλλον με σεβασμό και προσανατολισμό τόσο στην αειφόρο ανάπτυξη όσο και στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. 
Ο κ. Δαβάκης, έπειτα από την απάντηση της κ. Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στην απάντηση της η κ. Υπουργός, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα κρίσιμα Ερωτήματα που της θέσαμε, σχετικά με την  συνέχιση της λειτουργίας αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση του Κ.Π.Ε. Σμύνους του Δήμου Ανατολικής Μάνης, το οποίο υπολειτουργεί.
Με την Κοινοβουλευτική μου Παρέμβαση, μετέφερα στην Βουλή και στην αρμόδια Υπουργό το αίτημα αλλά και την αγωνία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Π. Ανδρεάκου και των κατοίκων της περιοχής, για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κ.Π.Ε Σμύνους, το οποίο και βρίσκεται σε μια από τις σπουδαιότερες περιβαλλοντικά περιοχές της Λακωνίας, που περιλαμβάνει το οικοσύστημα του ποταμού Σμύνους καθώς και το ελατοδάσος της Παναγίας της Γιάτρισσας, με τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κ.Π.Ε. Λακωνίας, αυτό των Μολάων και του Σμύνους, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φορέων και των πολιτών στην προστασία και το σεβασμό του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν, τόσο στις υποδομές τους αλλά και την έλλειψη προσωπικού σ’ αυτά, αποδεικνύουν ότι τα λεγόμενα της κ. Υπουργού περί βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης με προσανατολισμό την αειφόρο ανάπτυξη και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον αποτελούν γενικόλογες διαπιστώσεις, αποκομμένες από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Κ.Π.Ε πανελλαδικά, τα οποία έχουν οδηγηθεί στην απαξίωση και μαρασμό  


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER