Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 20:26

Ευχές και οδηγίες Κουσελά στην κυβέρνηση, σα να μην έχει καμία ευθύνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ευχές και οδηγίες Κουσελά στην κυβέρνηση, σα να μην έχει καμία ευθύνη

Διαπιστώσεις και ευχές έκανε ο τ. υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δίκην δημοσιογράφου ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τη… διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Κουσελάς διαπίστωσε ότι η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεις που κάνει η κυβέρνηση και ζήτησε "να αποφύγουμε, τουλάχιστον από εδώ και πέρα, τη λήψη μέτρων που τροφοδοτούν το βάθεμα της ύφεσης" ενώ… ευχήθηκε "κάθε απόφαση να εμπεριέχει το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης". Αναφέροντας ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι από τα 41 δισ. ευρώ που εμφανίζονται ως χρέη προς το Δημόσιο μπορούν να εισπραχθούν τα 9 δισ. διαπίστωσε ότι "δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι", δηλαδή "να περιμένουμε να τελεσιδικήσουν τα φορολογικά δικαστήρια για να εισπράξουμε, αν θα εισπράξουμε, κάτι μετά από χρόνια".
Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την στοχοποίηση από ορισμένους υπουργούς των εφοριακών, των τελωνειακών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων αναφέροντας ότι "για να εφαρμόσουμε την όποια πολιτική, χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα είναι διατεθειμένοι να ανασκουμπωθούν και να βοηθήσουν".
Εκτίμησε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος εξήγγειλε πρωτοβουλία για να "συνεισφέρουν" οι εφοπλιστές αλλά… κράτησε και πισινή αναφέροντας ότι "περιμένουμε τα αποτελέσματά της". Και καταλήγοντας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για… μείωση των τιμών ανάλογη με το 30% της μείωσης του βιοτικού επιπέδου, γιατί αν δεν γίνει αυτό "θα είναι δύσκολο να επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER