Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:27

Παρέμβαση Δαβάκη για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εικόνα της γενικής διάλυσης, της ασυνεννοησίας Υπουργών αλλά και της εκτεταμένης εμπλοκής που παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση, αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και Υποδομών κ. Ραγκούση, σχετικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Σπάρτης, με αφορμή την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Στην απάντησή της προς τον κ. Δαβάκη η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι η αρμοδιότητα του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων Α.Ε, έχει μεταφερθεί πλέον στο Υπουργείο Υποδομών, ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο αυτό δηλώνει αναρμόδιο παραπέμποντας και πάλι στο Υπουργείο Παιδείας.
Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:
Δυστυχώς τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, οι γονείς και οι δάσκαλοι, βρίσκονται μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο της ασυνεννοησίας μεταξύ των δύο υπουργείων, αλλά  και της έγγραφης μετάθεσης ευθυνών μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου (έγγραφο Υπουργείου Παιδείας απ.76040/8-8-2011 και έγγραφο Υπουργείου Υποδομών απ.2818/2-8-2011).
Παρότι τα χρήματα για την κατασκευή του διδακτηρίου είχαν δεσμευτεί το 2007, φτάσαμε σήμερα ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων να ακυρώνει τη χρηματοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υπογραφείσας συμβάσεως με την τεχνική εταιρεία.
Ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου θέτει δυο ερωτήματα: πρώτον, υπάρχει συνέχεια του ελληνικού κράτους; και δεύτερον, είναι δυνατόν ευαίσθητοι τομείς, όπως αυτός της παιδείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίζονται από τη σημερινή κυβέρνηση με αυτή την ανευθυνότητα;
Θα επανέλθω άμεσα για το θέμα με την κατάθεση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER