Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:33

Εισηγητής για τους αλλοδαπούς ο Γρ. Αποστολάκος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Αποστολάκος στηλίτευσε την προσπάθεια του Υπουργού κ. Χ. Καστανίδη να πείσει την εθνική αντιπροσωπεία πως δεν υπάρχει οξύ και συνεχώς επιδεινούμενο μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως όχι μόνο υπάρχει, αλλά απειλεί την εθνική και κοινωνική συνοχή της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς η άποψη αυτή να είναι αποτέλεσμα οποιουδήποτε ιδεολογικού φανατισμού και πάθους. «Όταν καταλογίζετε ευθύνες για ιδεολογικούς φανατισμούς, να κοιτάτε τον καθρέφτη για να βρίσκετε στελέχη της παράταξής σας» σημείωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα.
Ο Βουλευτής Λακωνίας κατά την ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα πως :
Απουσιάζει μία ολοκληρωμένη και συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση δεν διατυπώνει και δεν προωθεί επαρκώς τις θέσεις της χώρας για τα θέματα της μετανάστευσης.
Οι χειρισμοί της Τουρκίας στο μεταναστευτικό προκαλούν μείζονα προβλήματα στην Ελλάδα, οπότε απαιτούνται οι δέουσες κυβερνητικές ενέργειες σε διμερές και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η κυβέρνηση νομοθετεί στο κενό, δεν εφαρμόζει πολλές από τις ρυθμίσεις που πριν έχει ψηφίσει και παραπέμπει στο μέλλον τη διευκρίνηση σειράς διατάξεων με τις υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν.
Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών.
Τέλος, ο κ. Αποστολάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί και η επιβολή νέων φορομπηχτικών μέτρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων ως αποτελέσματα κυβερνητικών αποφάσεων που επιδεινώνουν δραματικά τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων.

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER