Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 20:37

Επίσκεψη Βουδούρη στο ΚΕΚΕΚΑμεΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας συναντήθηκε στο χώρο του Κέντρου με τον Βουλευτής της Μεσσηνίας κον Οδυσσέα Βουδούρη με αφορμή την ανάρτηση στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του σχεδίου Νόμου με θέμα: «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ και άλλες διατάξεις».
Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων κα Σταυρούλα Λίβα, η οποία του επεσήμανε τις προσφορές του Συλλόγου προς το Κέντρο, τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου κατέθεσαν την ανησυχία τους, παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους, συζήτησαν  διεξοδικά μαζί του το θέμα της αλλαγής του χαρακτήρα των ΚΕΚΥΚΑμεΑ και την μετονομασία τους σε Μονάδες Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και υπέβαλαν τις προτάσεις τους.   
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που προτείνεται, οι νέες δομές θα απευθύνονται μόνο σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφοριακού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος.
Άνθρωποι που παρουσιάζουν άλλες μορφές αναπηρίας όπως η νοητική   καθυστέρηση, ο αυτισμός, οι αισθητηριακές και πολλαπλές αναπηρίες, δεν θα είναι δυνατόν να υποστηριχθούν από τις νέες δομές.
Ακόμη στο σχετικό άρθρο, που αφορά στις παροχές υπηρεσιών αυτών των μονάδων, δεν προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που ούτως ή άλλως τις έχουν ανάγκη και ασθενείς με κινητικά προβλήματα.
Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κέντρου.
Κατά την συνάντηση αυτή ο κος Βουδούρης δεσμεύτηκε να προωθήσει τροπολογία που θα προβλέπει υπηρεσίες για όλα τα Άτομα με Αναπηρία. 


Από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER