Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 21:25

Μονόδρομος τα χαράτσια, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Βουδούρη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μονόδρομος τα χαράτσια, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Βουδούρη

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τα μέτρα και τα χαράτσια για να κλείσουμε τον προϋπολογισμό του 2011», υποστήριξε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης. Ανέφερε δε ότι «όποιο μέτρο κι αν παρθεί θα είναι άδικο. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε το λιγότερο άδικο» - και ως τέτοιο χαρακτήρισε την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα.
Ο κ. Βουδούρης είπε ότι από τη συγκεκριμένη εισφορά πρέπει να εξαιρεθούν οι άνεργοι και να μην εξαιρεθεί η Εκκλησία. Εκτίμησε ότι ο καθοριστικός στόχος είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα την άνοιξη του 2012 και παρουσίασε τις προτάσεις του για τις αναγκαίες θεσμικές πολιτικές αλλαγές της χώρας, τις οποίες δήλωσε ότι θα προωθήσει ώστε να περιληφθούν στο δημοψήφισμα.
«Περνάμε την πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας», επεσήμανε ο κ. Βουδούρης και υποστήριξε πως «υπάρχουν και πολλά θετικά που δεν τα σχολιάζουμε». Ως τέτοια ανέφερε τον πληθωρισμό που «συνεχίζει να μειώνεται» και το εμπορικό ισοζύγιο που «έχει βελτιωθεί πολύ, 42% στο πρώτο 4μηνο του 2011».
Χαρακτήρισε σημαντική την τοποθέτηση Βενιζέλου, «την άνοιξη του 2012 να μπούμε σε τροχιά πρωτογενών πλεονασμάτων», και πρόσθεσε: «Αν πιάσουμε αυτό το στόχο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη. Είμαστε αναγκασμένοι να πετύχουμε. Αν δεν πετύχουμε, θα είναι το τέλος του μοντέλου διακυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά, των μονοκομματικών - κομματικών κυβερνήσεων, και θα πρέπει να σκεφτούμε άλλο μοντέλο διακυβέρνησης».
Ανέφερε ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης, όλων μας, τα ανεπαρκή μέτρα μέχρι τώρα» και μίλησε για καθυστερήσεις: «Είχαμε μια καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων το πρώτο εξάμηνο του 2011. Καθυστέρησε το μεσοπρόθεσμο, όπως και το ενιαίο μισθολόγιο. Πρέπει να επιταχύνουμε, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Μίλησε επίσης για «τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα 47 δισ. ευρώ των τελευταίων κυβερνήσεων της Ν.Δ.» και για «ευρωπαϊκή και παγκόσμια ύφεση», ενώ είπε πως «δεν υπάρχει ξεκάθαρη βούληση των Ευρωπαίων (παράδειγμα η Φινλανδία)», αναφερόμενος σε παράγοντες ανεξάρτητους από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης. Χαιρέτισε ακόμη το γεγονός ότι «έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση κρατικού ελλείμματος από το 2009 έως το 2011, που έχει γίνει ποτέ».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο κ. Βουδούρης εκτίμησε ότι «η κρίση πηγάζει από χρόνιες στρεβλώσεις στο πολιτικό σύστημα» και ενημερώνοντας αναφορικά με τις προτάσεις του μίλησε για «αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα περιληφθούν στο δημοψήφισμα». Συγκεκριμένα, κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:
«1) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό. 2) Να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, και η ευθύνη των υπουργών να κρίνεται από την κοινή δικαιοσύνη. 3) Να αλλάξει το σύστημα αποδοχών του βουλευτή. Να έχει το μισθό ανώτερου υπαλλήλου (2.000 με 2.500 ευρώ) και ένα σύστημα που να καλύπτει τα έξοδά του επί αποδείξει. 4) Ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού. Να παραιτείται από βουλευτής όποιος γίνεται υπουργός. 5) Ασυμβίβαστο πρωθυπουργού και αρχηγού Κ.Ο. 6) Νέο εκλογικό σύστημα με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που θεμελιώνει την πελατειακή σχέση. Η κατάργηση να συνοδεύεται από προκριματικές ανοιχτές εκλογές για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. 7) Περιορισμός στις συνεχόμενες θητείες βουλευτών, να θεσπιστούν 2 θητείες».

Σχόλια  

0 # ΜΑΡΙNΑ 17-09-2011 09:49
ε οχι και μονοδρομος κυριε. Θα μπορουσε να κοπει η μισθαρα σας για ενα χρονο. Απ'ολους σας εκει στης Βουλης τα λιμερια. Αϊντε μπραβο.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # calas 17-09-2011 13:48
Άντε να χαθείτε πια, το πόδι σας δε θα το πατήσετε ελεύθεροι πια έξω στο δρόμο. Κυνηγητό
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER