Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 14:42

Χρυσομάλλης: "Τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα δεν ήταν φαραωνικά κ. Σπίρτζη;"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χρυσομάλλης: "Τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα δεν ήταν φαραωνικά κ. Σπίρτζη;"

Του Μίλτου Χρυσομάλλη

Δρ. πολιτικού μηχανικού, πολιτευτή Ν.Δ. Μεσσηνίας

Με το χαμόγελο στα χείλη ο κ. Σπίρτζης συνοδευόμενος και από άλλους υπουργούς της καταστροφικής κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα για τη Μεσσηνία σε σχέση με τους οδικούς άξονες.

Καταρχήν για το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα ο κ. Σπίρτζης με τη γνωστή «Σπίρτζεια αερολογία» του δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα συγκεκριμένο παρά έμεινε σε γενικότητες και υποσχέσεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπονόησε ότι δεν θα γίνει ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τη μελέτη της νέας χάραξης που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά ως φαραωνικό έργο. Να ενημερώσουμε τον κ. Σπίρτζη ότι αυτό που χαρακτήρισε ως φαραωνικό έργο κοστίζει τόσο, όσο ακριβώς τα δάνεια που μόχλευσε μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου στον κουμπάρο του, τον κ. Καλογρίτσα. Προφανώς τα δάνεια προς τον κουμπάρο του κ. Καλογρίτσα τα θεωρεί πενταροδεκάρες ο κ. Σπίρτζης, ενώ ένα αντίστοιχο ποσό για τη Μεσσηνία το εκτιμά ως φαραωνικό. Ντροπή στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας που τον χειροκροτήσανε όταν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση. 

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η χάραξη που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά είχε μεγάλες διατομές και ετοιμάζει νέα μελέτη που θα βασίζεται στον υπάρχοντα δρόμο χωρίς προφανώς αυτές τις διατομές. Τι εννοεί ακριβώς ο κ. Σπίρτζης; Μήπως ότι ο δρόμος που σχεδιάζει δεν θα έχει δύο ίχνη ανά κατεύθυνση αλλά ένα όπως είναι και ο υπάρχων; Ούτε να το διανοηθεί. Θα βρει όλους τους Μεσσήνιους απέναντί του και εύχομαι και τους βουλευτές Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ αν έχουν λίγο φιλότιμο. Λόγω της τουριστικής ανόδου της Μεσσηνίας και της αύξησης της επισκεψιμότητας είναι μονόδρομος η κατασκευή ασφαλούς δρόμου με δύο ίχνη ανά κατεύθυνση και στηθαίο ασφαλείας για τη διαδρομή Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Μελέτη με ένα ίχνος ανά κατεύθυνση πάνω στον υπάρχοντα δρόμο όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σημαίνει ότι απλά θα «κλείσει» τις λακκούβες που υπάρχουν στον υπάρχοντα δρόμο. Αυτό είναι εμπαιγμός για τη Μεσσηνία. 

Τέλος, όσον αφορά τον περιμετρικό της Καλαμάτας τρεις λέξεις μόνο: Παραδώστε τον επιτέλους! Μέσα σε 2 χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά τον θεμελίωσε και σχεδόν τον ολοκλήρωσε. Εμενε ένας μήνας για να παραδοθεί όταν ανέλαβε ο κ. Σπίρτζης. Εχουν περάσει 2 χρόνια από τότε και ακόμα να παραδοθεί. Ο κ. Σπίρτζης το δικαιολόγησε ότι αναθεώρησε τη σύμβαση προς όφελος του Δημοσίου χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία. Αν κρίνουμε από το ταμπεραμέντο στις διαπραγματεύσεις που έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, δεν θέλουμε πραγματικά να φανταστούμε πόσο ωφελήθηκε ο Ελληνας φορολογούμενος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER