Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 19:22

Παρέμβαση Νάντιας για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρέμβαση Νάντιας για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Την ανάγκη διατήρησης του ισχυρού και πολύπλευρου ρόλου των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, έθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκο Μπόλαρη. Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου στα πλαίσια του ορισμού της στη θέση της εισηγήτριας του σχεδίου νόμου «Ανασυγκρότηση φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. κ.ά. διατάξεις», επισκέφθηκε τον αρμόδιο Υφυπουργό για ζητήματα που εντάσσονται στο σχέδιο νόμου και διατύπωσε την πρότασή της για τη διατήρηση των λειτουργιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
Η κα. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι «τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες  (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) καλύπτουν ανάγκες στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής υποστήριξης και της κατάρτισης των ΑμεΑ και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι θα διατηρηθούν. Ωστόσο», συνέχισε, «όσον αφορά τη λειτουργία τους είναι σημαντικό να εξακολουθήσουν να επιτελούν το σύνολο των λειτουργιών τους, να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος τους στην κοινωνία και ιδιαίτερα να μην χάσουν τον ψυχοκοινωνικό ρόλο υποστήριξης των ΑμΕΑ, πέρα από την λειτουργική αποκατάσταση που πλέον θα εξυπηρετείται καλύτερα στα πλαίσια ενός ενιαίου συστήματος διοίκησης και λειτουργίας». Συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι το σχέδιο νόμου δεν πρέπει να στοχεύει μόνο στη φυσική και ιατρική αποκατάσταση των ασθενών, αλλά πρέπει να μεριμνά και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.
«Για αυτούς τους λόγους, κύριε Υφυπουργέ, πρέπει να εξετάσουμε τους τρόπους διατήρησης των υπηρεσιών κοινωνικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ», ανέφερε η κα. Γιαννακοπούλου.
Ο κ. Μπόλαρης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της κας. Γιαννακοπούλου και όπως, χαρακτηριστικά, επεσήμανε: «Το σχέδιο νόμου στο σύνολό του στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Οι σημαντικές κοινωνικές λειτουργίες που επιτελούν, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται μέσω της ένταξης των δράσεων αυτών στον Κανονισμό λειτουργίας των Κέντρων. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων προκειμένου να συμπεριληφθούν στον Κανονισμό λειτουργίας τους, κάτι που σημειωτέον γίνεται για πρώτη φορά».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER