Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 15:31

Ρύθμιση για τους αρτοποιούς επεσήμανε στη Βουλή ο Κωνσταντινέας 

Γράφτηκε από την

Τη σημαντική ρύθμιση που αφορά τους αρτοποιούς, επεσήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στην ομιλία του, κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις".

«Αφορά σε έναν κλάδο για τον οποίο έχω βιώσει προσωπικά την αγωνία και το άγχος της επόμενης μέρας«, είπε ο κ. Κωνσταντινέας και σημείωσε: «Η ρύθμιση αυτή αφορά την εισαγωγή της έννοιας του "παραδοσιακού άρτου" και του "παραδοσιακού φούρνου της γειτονιάς". Με αυτό τον τρόπο διορθώνουμε τραγικά λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούσαν σε αφανισμό άνω του 50% του κλάδου. Η τραγική εξίσωση, από πλευράς τους, του παραδοσιακού άρτου, που απαιτεί κοπιώδη και καθημερινή προσπάθεια, με προψημένα και κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα, οδηγούσε στην απώλεια σοβαρών εισοδημάτων σε 15.000 παραδοσιακούς φούρνους σε όλη την επικράτεια. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτύχουμε την διάκριση των επιχειρήσεων που παράγουν ψωμί από φρέσκια ζύμη και θα διασφαλίσουμε την ορθή ενημέρωση του καταναλωτή. Προάγουμε την εμπορική αξία ενός προϊόντος συνώνυμο της παράδοσής μας. Ενα προϊόν που ήταν στόχος συγκεκριμένων "αετονύχηδων" που έσπρωχναν προς την εξόντωση χιλιάδες οικογένειες».

Κλείνοντας παρατήρησε πως «ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει να φοβάται τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα. Στους εργατοπατέρες, τώρα, που έβλεπαν την ιδιωτική πρωτοβουλία ως ευκαιρία εκμετάλλευσης της επιχειρηματικής αγωνιάς τους αφήνουμε στο περιθώριο. Πρέπει να πάρει μπροστά το "επιχειρείν". Ο κύριος δρόμος που θα μας βγάλει πιο σύντομα στο ξέφωτο».