Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 17:08

Παρέμβαση Νάντιας για τον Κώδικα Μεταθέσεων Αστυνομικών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε σήμερα, 22/09/11, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον εισηγητή του Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Καρύδη, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το Π.Δ. 85/2011 με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων Αστυνομικών. Οι παραπάνω την διαβεβαίωσαν ότι:
«Το υπ’ αριθμόν 85/2011 Π.Δ., και ειδικά η παράγραφος κγ. του άρθρου 9 που αναφέρεται στις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών και προβλέπει ως λόγο μετάθεσης του αστυνομικού προσωπικού την γενικόλογη επίκληση ‘‘λόγων που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών’’, πρόκειται να καταργηθεί είτε με την έκδοση άλλου Π.Δ., είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με σχετική εγκύκλιο που θα σταλεί άμεσα. Όπως και να έχει όμως, η διάταξη αυτή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί».
Στις συνομιλίες της με τους ανωτέρω αρμόδιους, η κα. Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι: «Στην ουσία αυτή και μόνο η διάταξη μπορεί να ακυρώσει όλο τον Κώδικα Μεταθέσεων. Δεν γνωρίζω αν είναι αβλεψία ή ατόπημα… Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα».
Σημειώνεται ότι η επίμαχη διάταξη κγ. του άρθρου 9 δεν είχε πάρει δημοσιότητα ούτε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ούτε υπήρχε στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο οποία προστέθηκε το εδάφιο  "κγ. Όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών".
Στην παράγραφο αυτή με το νέο εδάφιο, ορίζεται ότι ο αστυνομικός μπορεί να μετατεθεί με πρωτοβουλία της υπηρεσίας του όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών. Οι μεταθέσεις αυτές  μπορούν να διενεργηθούν εκτάκτως, οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μορίων και το χρόνο παραμονής του μετατιθέμενου στην ίδια περιοχή μετάθεσης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER