Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 16:48

Κωνσταντινέας: Επιλέγουμε τον ιδρώτα των Ελλήνων του μόχθου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κωνσταντινέας: Επιλέγουμε τον ιδρώτα των Ελλήνων του μόχθου

Του Πέτρου Ν. Κωνσταντινέα

Βουλευτή Μεσσηνίας* 

Κάθε μέρα που περνάει, άλλο ένα πολιτικό εγκεφαλικό πιάνει την αξιωματική αντιπολίτευση. Για αριστερή παρένθεση μιλούσαν, για ερασιτεχνισμούς, για ανεπαρκές παρεάκι που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, για ανίκανους που δεν μπορούν να κλείσουν αξιολογήσεις… Το ένα ψευτοαφήγημα μετά το άλλο πέφτουν στο κενό κύριοι. Αυτή η αριστερή παρένθεση -όπως λέτε- κάποια στιγμή θα κλείσει αγαπητοί συνάδελφοι. Αλλά μαζί της θα κλείσει και ο κύκλος των μνημονίων, θα κλείσει η σκληρή επιτροπεία, θα κλείσει ο αποκλεισμός της χώρας μας από τις διεθνείς αγορές, θα κλείσει εν τέλει η καταστροφική λογική της αρπαχτής που κυβερνούσε τον τόπο μας τόσα χρόνια. 

Και μετά… μετά θα ανοίξει μια άλλη αριστερή παρένθεση, με την κοινωνία όρθια και την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της. Με ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, όπως αυτός για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ… που θα μας εκπλήσσουν θετικά με την υπέρβαση των στόχων όπως ο περασμένος.

Οι κύριοι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής του 2017 είναι:

• Η διατήρηση της ισορροπίας που επικεντρώνεται στην έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

• Ο δίκαιος επιμερισμός του κόστους προσαρμογής και η δίκαιη κατανομή του οφέλους στους πολίτες

Ο προϋπολογισμός του 2017 δρομολογεί μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις όπως:

• Τα 760 εκ. ευρώ του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

• Την ενίσχυση των τομέων υγείας, παιδείας και κοινωνικής προστασίας, ύψους 300 και πλέον εκατομμυρίων.

• Την εξοικονόμηση δαπανών από πολιτικές που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συντάξεις, επιδόματα, δαπάνες υπουργείων, ύψους 960 εκ. ευρώ.

Βήμα-βήμα βάζουμε τα θεμέλια που εσείς δεν θέλατε… Βήμα-βήμα επιτυγχάνουμε την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων μας που εσείς συνεχώς χάνατε εξαιτίας της μεταρρυθμιστικής σας απραξίας… Βέβαια όταν έχεις βαρίδια είναι ένα ερώτημα το πώς θα τα βάλεις μαζί τους. Σας καταλαβαίνουμε, αλλά δεν σας συμπονούμε!

Εστω και την ύστατη στιγμή σας καλούμε να ταχθείτε υπέρ της εθνικής προσπάθειας, χαιρετίζοντας τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Μέτρα τα οποία δεν αφανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία (βλέπε PSI 2012)… Μέτρα που δεν βάζουν χέρι σε μικροομολογιούχους.

Οταν φοράει ο πρόεδρός σας τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, όπως λέει, σε εθνικά θέματα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πέρα από το χρώμα οι φανέλες ποτίζονται και με ιδρώτα. Αν αυτός ο ιδρώτας είναι ο ιδρώτας της διαπλοκής και των συμφερόντων, εμείς τον πληροφορούμε ότι επιλέγουμε τον ιδρώτα των Ελλήνων του μόχθου που παλεύουν για την καθημερινή επιβίωσή τους. Αυτό τον ιδρώτα σεβόμαστε εμείς.

Εστω και τώρα, λοιπόν, ταχθείτε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατά των ομαδικών απολύσεων, κατά κάθε επιπρόσθετου μέτρου μετά το 2018.  Εκτός κι αν δεν θέλετε.

Αυτή η κυβέρνηση προχωρά σταθερά και με την κοινωνία όρθια. Και του χρόνου εδώ θα είμαστε… με την ίδια κυβέρνηση να καταθέτει τον προϋπολογισμό του 2018. Εσείς εκεί… το βιολί σας!!! Εκλογές ζητάτε, σχέδιο δεν έχετε. Ολα για την καρέκλα.

 

* Ομιλία στην ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του προϋπολογισμού 2017.

Σχόλια  

0 # Ανίατο νόσημα 08-12-2016 17:36
Μεθυσμένος ήταν όταν έγραψε - εκφώνησε αυτό το..παραλήρημα ; Όταν αναφέρεται σε "κοινωνία όρθια" έχει επαφή με το περιβάλλον ; Αγόρι μου,και εσείς και οι προκάτοχοί σας και οι πριν από αυτούς,
κλπ,μία από τα ίδια είσαστε. Και μή ξορκίζεις τον Κούλη και τον κίνδυνο να σας αφαιρέσει την καρέκλα. Για το θεαθήναι και επειδή προϊσταται του κόμματός του, παίζει το παιχνίδι της διαδοχής. Κατά την αληθή και οφθαλμοφανέστατ η διάσταση του πράγματος,
ούτε κατά διάνοια δεν θέλει να κληρονομίσει και να χρεωθεί το βατερλώ σας. Αν είχες το θάρρος να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη όταν έλεγες αυτά,θα το είχες καταλάβει. Έτσι που τα κάνατε,κανείς νοήμων δεν θέλει να παραλάβει την διαχείριση του μαγαζιού, όσο και εάν καίγεται να αποδείξει κατά διαδοχή την (αν)ικανότητα του στην πράξη.
Και κάτι άλλο. Ποίοι εταίροι μας ; Τα αφεντικά σας είναι. Εσείς και οι όποιοι διάδοχοι σας,υπάλληλοι τους.
Ο χρόνιος ανταγωνισμός όλων σας,εσάς που εκπροσωπείτε τις λεγόμενες "πολιτικές δυνάμεις" για την καρέκλα,υποθήκε υσε την χώρα για πάντα. Κατά τα λοιπά,οι περιστασιακές και μάλιστα προφορικές ευαισθησίες σας μας μάραναν. Εδώ,δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας και με τις συνιστώσες σας,όπως και οι λοιποί με τις αρπαγές στελεχών,τα μαχαιρώματα και τις μεταγραφές τους. Την χώρα θα σώσετε ; Στο τόσο δούλεμα,λίγη τσίπα (άγνωστη λέξη),αλλά και σιωπή,δεν βλάπτουν.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER