Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 14:18

Στο «κόκκινο» η ανεργία σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την ανεργία στη χώρα μας, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης  Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τα αριθμητικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στην έρευνα εργατικού δυναμικού για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, δείχνουν ότι τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα ύψη, γύρω στο 16,3 % έναντι 11,8 % του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.
Παρατηρήθηκε δηλαδή, αύξηση της ανεργίας κατά 36,5 % σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010 !!!
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανεργία υπολογίζεται ότι κυμαίνεται γύρω στο 13,1 %, σε αντίθεση με το 2010 όπου ήταν γύρω στο 9,9 %. Τα πρωτεία της ανεργίας, σύμφωνα με την κατανομή ανά περιφέρεια κατέχει η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 23,1%, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ποσοστό 20,7% και η Κεντρική Μακεδονία με 18,8 %.
Δυστυχώς η «μάστιγα» της ανεργίας πλήττει περισσότερο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, κυρίως το γυναικείο πληθυσμό και τους νέους μας.
Συγκεκριμένα η ανεργία στους άντρες ανέρχεται στο 13,7 % ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες ξεπερνά το 20%.
Εάν δε, προσθέσουμε στα αριθμητικά αυτά δεδομένα και τον παράγοντα ηλικία, τότε θα δούμε τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια: η ανεργία στους νέους με ηλικία 15-29 ετών κυμαίνεται πάνω από 32 % και αντιστοίχως στην ηλικία από 30-44 ετών γύρω στο 15%.
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι στην κρισιμότερη ηλικία της ζωής ενός ανθρώπου, τη στιγμή που οι νέοι μας προσπαθούν να ορθοποδήσουν, δημιουργώντας τη δική τους οικογένεια, ο παράγοντας ανεργία βάζει εμπόδια στα όνειρα τους, λειτουργώντας απαγορευτικά για την περαιτέρω εξέλιξη τους.
Πρέπει επιτέλους, αυτοί που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης αυτού του τόπου, να δώσουν λύσεις στο ζήτημα αυτό, δίνοντας στους νέους μας την δυνατότητα να εργασθούν, εκμεταλλευόμενοι τα εφόδια και τις ικανότητες που διαθέτουν.
Πρέπει να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να ξαναζήσουμε δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος όπου χιλιάδες νέοι, επιστήμονες και μη, εγκατέλειπαν την πατρίδα μας φεύγοντας για την ξενιτιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER