Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 16:16

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για τη στήριξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να  ανακληθεί η απόφαση δραστικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΕΘΕΑ, διότι θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία θεραπευτικών μονάδων της περιφέρειας και τη συνέχιση αναγκαίων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Καλαμάτας,  με το οποίο τα μέλη του ως άνω Συλλόγου διαμαρτύρονται για τη δραστική περικοπή (κατά 50% ή και περισσότερο) της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΕΘΕΑ.

Με το υπόμνημα ζητείται να επανεξετασθεί και να ανακληθεί η συγκεκριμένη περικοπή, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και στο έργο ενός σημαντικού θεσμού για την κοινωνία και την προστασία της νέας γενιάς και μάλιστα κινδυνεύει να οδηγήσει σε κλείσιμο σημαντικό αριθμό θεραπευτικών κοινοτήτων στην Περιφέρεια, μεταξύ αυτών και στην Καλαμάτα. Αυτές οι μονάδες είναι ωστόσο απαραίτητες για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη χιλιάδων εξαρτημένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αν εγκαταλειφθούν θα ξανακυλήσουν στα ναρκωτικά, στην περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαθλίωση. »

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥΠροσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER