Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 08:39

Η Κοζομπόλη απαντάει στον Νίκα για τις αποζημιώσεις οικοσκευών

Γράφτηκε από την
Η Κοζομπόλη απαντάει στον Νίκα για τις αποζημιώσεις οικοσκευών

 

Απάντηση στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου σχετικά με τις αποζημιώσεις για την οικοσκευή των πληγέντων από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη.

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη είδαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (kalamata.gr) δημοσίευμα να κάνει λόγο για «Αδιαφορία της κυβέρνησης για τους πλημμυρόπληκτους», λόγω του ότι εκκρεμεί ένα μέρος των αποζημιώσεων για τις οικοσκευές.

Η πραγματικότητα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση, σε σύντομο, όσο ποτέ άλλοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις χρόνο, κατέβαλε το εφ’ άπαξ ποσό των 587 ευρώ στους πλημμυροπαθείς, κατέβαλε το ποσό των 880.000 ευρώ στους δήμους της Μεσσηνίας για την αποκατάσταση οδοποιίας και άλλων επειγόντων έργων, ενίσχυσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η απογραφή των ζημιών, χορήγησε το ποσό των 10.000.000 ευρώ στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης για συγκεκριμένα αντιπλυμμυρικά έργα και κατέβαλε το ποσό που αφορά στην αποζημίωση των οικοσκευών, στους περισσότερους από τους δικαιούχους. Πράγματι απομένει η καταβολή της αποζημίωσης για τις οικοσκευές σε 115 δικαιούχους. Ομως από το υπουργείο Εργασίας, έχει εγκριθεί το ποσό των 399.000 ευρώ, για την αιτία αυτή. Ο λόγος της καθυστέρησης της εκταμίευσης του ποσού, έγκειται στο γεγονός ότι το εν λόγω κονδύλι δεν διατέθηκε πριν από την εκπνοή του 2016. Για το λόγο αυτό, απαιτείται μια  τυπική διαδικασία, για την ένταξή του στο έτος 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Οικονομικών του υπουργείου Εργασίας.

Η συγκεκριμένη καθυστέρηση όμως, επ΄ουδενί στοιχειοθετεί αδιαφορία.

Ενα από αυτά που δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αδιαφορεί για τις ανάγκες, των πολιτών, ειδικά εκείνων, που χρειάζονται  βοήθεια και προστασία».


NEWSLETTER