Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 11:39

Κυβερνητικό βήμα για το Δασολόγιο από Κοζομπόλη - Αραχωβίτη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κυβερνητικό βήμα για το Δασολόγιο από Κοζομπόλη - Αραχωβίτη

«Να διευκολύνονται αζημίως οι πολίτες στον εντοπισμό και την αποσαφήνιση του χαρακτήρα των αγροτεμαχίων τους» ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και ο συνάδελφός της από τη Λακωνία Σταύρος Αραχωβίτης. 

Ουσιαστικά, για πρώτη φορά κυβερνητικοί βουλευτές παραδέχονται δημοσίως ότι οι δασικοί χάρτες είναι προβληματικοί, ενώ και ο υπουργός έκανε ένα βήμα πίσω, υποσχόμενος βελτιώσεις που όμως δεν λύνουν τα προβλήματα. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα, με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, «τέθηκαν ζητήματα που μπορούν να ρυθμιστούν για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη».

 

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΦΑΜΕΛΛΟΥ 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, μεταξύ άλλων, «δεσμεύτηκε να υιοθετήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις ως προς τα παρακάτω θέματα που τέθηκαν από τους βουλευτές:

Τη διεύρυνση των κατηγοριών που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου για την άσκηση αντιρρήσεων.

Τη δικαιότερη διαμόρφωση των προβλεπόμενων ποσών παραβόλων επί των αντιρρήσεων, με περισσότερες κλίμακες στρεμμάτων.

Την επιστροφή των καταβληθέντων παραβόλων σε περίπτωση που οι προσφεύγοντες δικαιώνονται.

Τη στήριξη των δήμων και των δασικών υπηρεσιών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες και να διευκολύνονται αζημίως, στον εντοπισμό και την αποσαφήνιση του χαρακτήρα των αγροτεμαχίων τους».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών είναι μια διαδικασία που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, αλλά και τη διασφάλιση των δασών». 

Παράλληλα σημειώνει ότι «δυσκολίες στη δίκαιη, έγκυρη και ορθή τακτοποίηση αυτής της αναγκαίας μεταρρύθμισης προσθέτει η καθυστέρηση της κατάρτισης Δασολογίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επί πολλές δεκαετίες».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER