Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 21:52

Ο Κουσελάς "θυμήθηκε" τη φοροδιαφυγή και ξιφούλκησε - Πρώτα το... μπουρλότο και μετά η... γαργάρα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Κουσελάς "θυμήθηκε" τη φοροδιαφυγή και ξιφούλκησε - Πρώτα το... μπουρλότο και μετά η... γαργάρα

"Μπουρλότο" έβαλε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, καταλογίζοντάς της ουσιαστικά ότι δεν προχωρεί στην είσπραξη 3 δισ. ευρώ από 3.800 φοροφυγάδες οι οποίοι είναι σε θέση να πληρώσουν. Αργότερα όμως αναδιπλώθηκε και προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση σε απλή… καθυστέρηση των διαδικασιών.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από κεντρικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση ξεκίνησε από τη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ όπου ο κ. Κουσελάς επιτακτικά ζήτησε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο "τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοοφειλέτες". Σε αυστηρό ύφος ο κ. Βενιζέλος του απάντησε ότι "εγώ είμαι 3 μήνες υπουργός, εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;". Τότε ο Μεσσήνιος βουλευτής απάντησε ότι έχει παραδώσει κατάλογο με 3.800 ονόματα οφειλετών με φοροδοτική ικανότητα, αλλά τον έφαγαν τα συμφέροντα. Λίγο αργότερα μιλώντας στο capital.gr δήλωσε ότι, κάθε φορά που το έλεγε, του απαντούσαν "θα το δούμε".
Σε συνέντευξη όμως στον Real FM και στη δημοσιογράφο Κ. Μακρή, ο κ. Κουσελάς ανέκρουσε πρύμναν προσπαθώντας να υποβαθμίσει το πρόβλημα και αποφεύγοντας να συσχετίσει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση με την υπόθεση των φοροφυγάδων.

 Το κείμενο της συνέντευξης του Δημ. Κουσελά στην Κ. Μακρή έχει ως εξής:

 

- Τι ακριβώς είπατε στην Επιτροπή, κύριε Κουσελά; Είπατε πως εσείς έχετε λίστα μεγαλοοφειλετών, 3.800 ατόμων που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο, την στείλατε τον πρωθυπουργό, ήταν όλα εισπράξιμα, και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και καμία κίνηση από το υπουργείο Οικονομικών;
«Οχι δεν είπα κάτι τέτοιο. Είναι γεγονός ότι έχουμε 41 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμα…».


- Αυτά είναι τα βεβαιωμένα, τα είδαμε αυτά.
«Ακριβώς. Δεν μιλάω για αυτά τα βεβαιωμένα. Από αυτά τα 41 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμα είναι γεγονός ότι 9 τουλάχιστον δισεκατομμύρια μπορούν να εισπραχθούν. Μέσα σ' αυτά τα 9 δισεκατομμύρια υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι περίπου 3.800 ονόματα».

- Αυτά είναι εταιρείες, επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα; Τι είναι;

«Είναι και φυσικά πρόσωπα… αλλά είναι εισπράξιμα αυτά τα χρήματα. Τα περισσότερα είναι φυσικά πρόσωπα. Αυτό λοιπόν το οποίο ζήτησα, είναι τι μέτρα έχουν ληφθεί… Αρχικά για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε μια ολόκληρη επεξεργασία που κράτησε μήνες. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να δημοσιευθούν αυτά τα ονόματα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ζητηθούν από τους κυρίους αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες να πληρώσουν άμεσα».

- Αυτά τα ονόματα, θεωρητικά, πριν από δυο-τρεις εβδομάδες τα είδαμε. Είναι αυτά τα ονόματα ή υπήρχαν κι άλλα που δεν δημοσιεύθηκαν;
«Δεν είναι αυτά που δημοσιεύθηκαν. Αυτά που δημοσιεύθηκαν ήταν τα ονόματα νομικών προσώπων, εταιρείες δηλαδή, επιχειρήσεις κ.λπ. Υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα. Με βάση το νόμο 39/43 που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των ονομάτων που χρωστούν για χρονικό διάστημα πάνω από ένα χρόνο ποσό πάνω από 150.000 ευρώ. Αυτό είναι μια νομική υποχρέωση. Αρα, λοιπόν, το πρώτο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει είναι να δημοσιευθούν και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία χρωστούν».

- Αφού λοιπόν υπάρχει αυτή η δυνατότητα του νόμου, γιατί δεν έχουν δημοσιευθεί, γιατί δεν δημοσιεύθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα;
«Εχω την εντύπωση ότι έχουν ζητήσει την άδεια της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».

- Αλλά εσείς λέτε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να παρακαμφθεί η Αρχή.
«Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο 39/43 που επιβάλλει τη δημοσίευση αυτών των ονομάτων».

- Εγώ προσπαθώ να καταλάβω, κύριε Κουσελά, αν εσείς υπαινίσεσθε με τον οποιοδήποτε τρόπο ότι καλύπτονται φυσικά πρόσωπα τα οποία χρωστούν…
«Δεν υπαινίσσομαι τίποτε, απλά λέω ότι καθυστερεί αυτή η διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα. Αυτό είναι το πρώτο. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της δημοσιοποίησης. Δεν μπορεί, και το τόνισα αυτό στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που κόβουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, που ζητάμε από ανθρώπους που δεν χρωστάνε τίποτε στο Δημόσιο να πληρώσουν κόβοντας μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα να μην παίρνονται μέτρα σε σχέση με αυτούς που χρωστάνε και ιδιαίτερα τους μεγαλοοφειλέτες. Και είπα χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Δηλαδή, επειδή κάποιοι έχουν προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια, δεν μπορεί σήμερα, κάτω από συνθήκες έκτακτες, να περιμένουμε πότε θα τελεσιδικήσουν τα φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι».

- Και τι άλλο όμως μπορεί να γίνει, να παρακαμφθούν τα φορολογικά δικαστήρια εννοείτε;
«Εννοώ ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση… Ας έρθει νόμος, ας έρθει οτιδήποτε χρειάζεται. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτών που χρωστούν».

- Κύριε Κουσελά, πόσοι μήνες πάνε από τότε που έχετε φύγει από το υπουργείο Οικονομικών;

«Από τις 16 Ιουνίου».

- Δηλαδή τους 3 μήνες που είναι ο Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών. Θέλω να ρωτήσω: Είχατε την αρμοδιότητα για τα έσοδα. Επειδή τα λέτε πολύ ωραία τώρα. Γιατί δεν τα κάνατε όλα αυτά;
«Κοιτάξτε, κυρία Μακρή, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να γίνει μια δουλειά, μια δουλειά υποδομής. Η δουλειά αυτή έγινε. Και ταυτόχρονα έπρεπε να ψηφιστούν μια σειρά από νόμοι. Να κλείσουν τα κενά και να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο. Αυτά υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

- Αυτός ο νόμος για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών πότε ψηφίστηκε, ο 39/43 που λέτε;

«Ο 39/43 ψηφίστηκε στο τέλος του Μάρτη αν δεν κάνω λάθος».

- Αφού ψηφίστηκε λοιπόν το Μάρτη, πριν φύγετε, το Μάιο, τον Απρίλη, τον Ιούνιο, γιατί δεν τα δημοσιοποιούσατε;
«Υπήρχε αρχικά ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέχρι τα μέσα του Ιούλη. Μέσα στον Ιούλιο δηλαδή θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Προσωπικά, έβαλα πλάτη, δρομολογήσαμε την υπουργική απόφαση. Η  υπουργική απόφαση ήταν έτοιμη, προκειμένου να προχωρήσει η δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων. Ημασταν μέσα, δηλαδή, στα χρονικά πλαίσια τα οποία έβαζε ο νόμος».

- Πάντως, κύριε Κουσελά, νομίζω δεν θα διαφωνήσετε μαζί μου ότι εμείς που το παρακολουθούμε απ' έξω - εσείς μπορεί να λέτε νόμοι, προσκόμματα, ημερομηνίες και τα λοιπά… Νομίζουμε, έχουμε την αίσθηση πια ότι παίζετε την κολοκυθιά μεταξύ σας για το ποιος έπρεπε να κάνει τη δουλειά του και δεν την έκανε.

«Οχι, κυρία Μακρή, θα ήμουν ο τελευταίος που θα έπαιζε έναν τέτοιο ρόλο. Εγώ πήγα στο υπουργείο Οικονομικών για να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά, να βάλω πλάτη προκειμένου να κλείσουν όλα τα κενά που είχαν σχέση με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο, ισχυρό, που δεν υπήρχε ποτέ  στη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, που είναι η πηγή και η αιτία των κακών. Και γι' αυτό έγινα κακός ο ίδιος. Βρέθηκα απέναντι σε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να προχωρήσω…».

- Γι' αυτό πιστεύετε και ότι αντικατασταθήκατε στον ανασχηματισμό;
«Δεν το ξέρω αυτό».

- Πάντως, σας περνάει από το μυαλό;
«Δεν το ξέρω αυτό, κυρία Μακρή. Εγώ έδωσα μια μάχη και θα συνεχίσω να την δίνω στην κατεύθυνση που σας είπα. Και οφείλω να πω ότι στους ελάχιστους μήνες, στους εννέα μήνες που έμεινα στην κυβέρνηση, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα ηλεκτρονικό δίχτυ, το οποίο ήταν έτοιμο ήδη, και ένα επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο πρέπει να λειτουργήσει».

- Το οποίο ακυρώθηκε στην πορεία, μετά που φύγατε εσείς ή απλώς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα αλλά θα λειτουργήσει;

«Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να δουλέψουν».

- Πάντως, καταλαβαίνω κύριε Κουσελά, ότι με τον άλφα ή βήτα τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, αυτό το οποίο λέτε είναι ότι από την κυβέρνηση φύγατε γιατί προσπαθήσατε να τα βάλετε με μεγάλα συμφέροντα και δεν τα καταφέρατε.
«Οχι, δεν λέω ότι δεν τα κατάφερα. Λέω ότι άνοιξα μέτωπο…».

- Οτι δεν σας αφήσανε να τα βάλετε με μεγάλα συμφέροντα. Αυτό λέτε…
«Κοιτάξτε, εγώ προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο. Προέρχομαι, όπως ξέρετε, από έναν συγκεκριμένο χώρο ο οποίος πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει τα βάρη μέχρι σήμερα. Γιατί τα βάρη τα πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι συνεπείς φορολογούμενοι. Και αυτό το οποίο με ενδιέφερε και εξακολουθεί να με ενδιαφέρει είναι αυτό το πλαίσιο, το οποίο δημιουργήσαμε, να μπορέσει να υλοποιηθεί, να λειτουργήσει, να συμπληρωθεί βέβαια όπου έχει κενά, να αλλάξει όπου δεν είναι καλό, αλλά να λειτουργήσει όμως προκειμένου να φέρει αποτελέσματα».

- Τα πυρά σας βεβαίως είναι και για τον κύριο Βενιζέλο και για τον κύριο Οικονόμου, που θεωρητικά πήρε και την αρμοδιότητα αυτή που είχατε εσείς.
«Οχι, δεν είναι πυρά εναντίον κανενός. Γιατί ο κ. Οικονόμου, και είναι προς τιμήν του, αναγνώρισε όλη αυτή τη δουλειά και είπε ότι εμείς θα βαδίσουμε ακριβώς πάνω σε αυτές τις ράγες. Υπάρχουν όμως σημαντικές καθυστερήσεις, οφείλω να το τονίσω αυτό και θα πρέπει να υπάρξει επίσπευση. Πρέπει να υπάρξει στην ελληνική κοινωνία αίσθημα δικαίου. Δεν μπορεί την ώρα που καλείς τους πολίτες να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσα από τη ΔΕΗ, που δεν χρωστάνε ή να μην κοπεί το ρεύμα σε αυτούς που χρωστάνε…».

- Κύριε Κουσελά, αφήστε να το λένε οι πολίτες αυτό. Εσείς οι κυβερνητικοί απλώς πρέπει να το κάνετε, όχι να το διαπιστώνετε. Αυτό το διαπιστώνουμε εμείς που τα πληρώνουμε στο τέλος κιόλας. Μας στέλνετε και το λογαριασμό. Εσείς πρέπει να το κάνετε, όχι απλώς να το λέτε.
«Ασφαλώς πρέπει να το κάνουμε, εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση και προς αυτή την κατεύθυνση δούλεψα και δουλεύω».

- Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνομιλία μας, καλό μεσημέρι.
«Να 'στε καλά. Γεια σας».

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 07-10-2011 11:59
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λένα Αντωνοπούλου 07-10-2011 16:22
Σας ξέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια: Η συνέντευξη του κ. Κουσελά στο Capital gr. ήταν μετά τη συνέντευξή του στο Real FM. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά γαργάρα "μετά", όπως βιαστήκατε να γράψετε.
Καλό θα ήταν να διασταυρώνετε, πριν προχωράτε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, που ειδικά για τον συγκεκριμένο βουλευτή, τους έχετε πολύ εύκολους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Αντιδιαπλεκόμενος 07-10-2011 19:38
καλό θα είναι να παραουσιάζετε την ΕΙΔΗΣΗ.....γιατ ί μας βάζετε σε περίεργες σκέψεις για την ελευθερία....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 07-10-2011 19:41
Επειδή η ελευθερία έχει εύκολους χαρακτηρισμούς ας κάνει μία δημοσιογραφική έρευνα για τα παρακάτω δημοσιεύματα που αφορούν την ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
press-gr.blogspot.com/.../...
press-gr.blogspot.com/.../...
Τί είναι αυτά τα δημοσιεύματα;;; είναι αληθείς ή όχι;;;
Εκτός και αν θέλετε να βάζετε στην πύρα τον ΚΟΥΣΕΛΑ.....για τί όμως;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μεσσήνιος 07-10-2011 19:43
Κάντε ένα ρεπορτάζ να μάθουμε και τις απόψεις του κου Βουδούρη και της κας Γιαννακοπούλου για το παραπάνω θέμα....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Αξιοκράτης 07-10-2011 19:51
Είστε αξιοκρατικοί στους χαρακτηρισμούς σας.... Η είδηση είναι η γαργάρα ή η λίστα με τους 3000 φοροφυγάδες για βεβαιωμένες οφειλές....Μη παίζετε με την νοημοσύνη μας.... Λίγη σοβαρότητα στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που ζούμε. Ας δεχτώ ότι δε γουστάρετε τον ΚΟΥΣΕΛΑ που είτε σας αρέσει είτε όχι είναι ο μοναδικός ΓΕΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ που την εκπροσωπεί επ'άξια.... δε κάνετε και ένα χαρακτηρισμό για την ΝΔ που μετά από αυτό δεν άσκηση δρυμία κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Άλλωστε το ΘΕΜΑ ΚΟΥΣΕΛΑ παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης... Αλλά εκκρεμούν και δεν πέρνουμε απαντήσεις....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Γιώργος Μ 07-10-2011 19:54
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = ΑΝΤΙ-KOUSELAS????
Ασχολήθείται με το νόημα χωρίς να παίρνατε μικροπολιτική αλλοίωση της είδησης...Και κάντε ένα υπεύθυνο ρεπορτάζ για τα blogs που αφορούν την Βουλευτή Μεσσηνίας
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΉΜΑΡΤΟΝ 07-10-2011 19:58
ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣ-ΕΛΛΑΣ!!!!! !!!!!!! Καλό θα είναι να προσέχετε τους αβάσιμους χαρακτηρισμούς και ασχοληθείτε με τους ανύπαρκτους βουλευτές....πο υ δε ασχολούνται με την Μεσσηνία...η γαλαζοπράσινη λαμογιά βρωμάει...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΘΙΧΤΙΚΑΤΕ 07-10-2011 19:59
ΚΟΥΣΕΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΑ ΟΛΑ......ΓΝΩΡΙΖ ΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ....ΟΠΟΙΟ Σ ΚΑΤΑΛΑΒΕ - ΚΑΤΑΛΑΒΕ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # σακουλης 08-10-2011 12:53
Ότι χειρότερο έβγαλε η Μεσσηνία μαζί με Σαμαρά. Κρα σε όλους σας.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 09-10-2011 10:54
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Επειδή η ελευθερία έχει εύκολους χαρακτηρισμούς ας κάνει μία δημοσιογραφική έρευνα για τα παρακάτω δημοσιεύματα που αφορούν την ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
press-gr.blogspot.com/.../...
press-gr.blogspot.com/.../...
Τί είναι αυτά τα δημοσιεύματα;;; είναι αληθείς ή όχι;;;
Εκτός και αν θέλετε να βάζετε στην πύρα τον ΚΟΥΣΕΛΑ.....για τί όμως;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Δ.Κ. 09-10-2011 11:48
Εντυπωσιακό το πρώτο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου . Πρόκειται για την αποκάλυψη λίστας με 77 επαγγελματίες οι οποίοι απέκρυψαν εισοδήματα 2 δις ευρώ. Κομμωτές, εργολάβοι, μάνατζερ ποδοσφαίρου, γιατροί κ.λπ. δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα και είχαν απίστευτες καταθέσεις. Μπράβο στο ΣΔΟΕ που κατάφερε να τους βρει, όμως, μια απορία έχουμε:
Γιατί η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε τη λίστα αυτή στα Νέα για να τη δημοσιεύσουν τώρα; Μήπως η επεξεργασία των στοιχείων τέλειωσε πρόσφατα; Όχι βέβαια εδώ και καιρό υπήρχαν αυτά τα ονόματα και οι αριθμοί απλά επελέγη αυτή η χρονική στιγμή. Γιατί; Μα φυσικά γιατί τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς τους εξευτέλισε. Και κυρίως τον Β. Βενιζέλο και κατά δεύτερο τον Γ. Παπακωνσταντίνο υ. Τους είπε, λοιπόν, τι έγινε η λίστα με φοροφυγάδες που έκρυψαν 1 δις ευρώ και τους ρώτησε αν έχουν κάνει τίποτε τόσους μήνες αφότου παρέδωσε τη λίστα στο Μαξίμου. Μάλιστα, ο κ. Κουσελάς είπε ότι τον έδιωξαν από την κυβέρνηση ακριβώς γι’ αυτή τη λίστα και τις ενοχλήσεις του προς το Μαξίμου.
Θέλοντας λοιπόν να κάνει ρελάνς ο Βενιζέλος και να δείξει ότι δε μασάει έσπευσε να δώσει λίστα με φοροδιαφυγή 2 δις ευρώ μήπως και προλάβει την ξεφτίλα και τις καταγγελίες ότι κρύβει τη λίστα.
Επικοινωνιακά κόλπα που όμως θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν η κυβέρνηση κυνηγήσει ανελέητα τους φοροφυγάδες, κι όχι αν απλά δημοσιεύσει τα στοιχεία τους.
hellas.net/.../...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER