Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 20:18

Δήλωση Λυκουρέντζου για μισθολόγιο και εφεδρεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήλωση Λυκουρέντζου για μισθολόγιο και εφεδρεία

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει τη μορφή καταιγίδας μέτρων τα οποία πλήττουν το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και  τα μικρά εισοδήματα, αλλά και επιβάλλουν την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας με διαδικασίες οι οποίες οδηγούν σε απολύσεις.
Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε από την αρχή τη θέση της  να θεσπιστεί ένα νέο μισθολόγιο εξορθολογισμού των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο να στηρίζεται σε τέσσερις παραμέτρους: Το βασικό μισθό, την αμοιβή στη βάση της θέσης εργασίας, τη σύνδεσή της με την απόδοση των εργαζομένων και  την ανταμοιβή της επιμόρφωσης.
Επισημάναμε ότι το ενιαίο μισθολόγιο αποτελεί πρωτίστως βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Να είναι, δηλαδή, η κατάληξη μιας εμπεριστατωμένης διαδικασίας, της οποίας τα προηγούμενα στάδια είναι ο σχεδιασμός της δομής της διοίκησης, η περιγραφή των θέσεων εργασίας, τα προσόντα τα οποία απαιτούνται, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων και, τελικώς, η διαφάνεια στην  αξιολόγηση της απόδοσης, μέσω της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.
Αντιθέτως, τέτοια προεργασία δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει διάθεση ουσιαστικής μεταρρύθμισης, αλλά επιβάλλει τη μονοδιάστατη λογική των οριζόντιων μειώσεων των μισθών των υπαλλήλων. Τελικώς, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά μόνο περικοπές στις αποδοχές, οι οποίες επιφέρουν βαθύτερη ύφεση στην οικονομία και καίριο πλήγμα στον ιδιωτικό τομέα.
Η Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, θα τοποθετηθεί στις επιμέρους διατάξεις».  

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER