Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2011 13:29

Αυτοκριτική Κουσελά ζητεί ο Βουδούρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυτοκριτική Κουσελά ζητεί ο Βουδούρης

 

 

 

 


Αυτοκριτική για τη μη συγκέντρωση των προσδοκώμενων εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ζητάει  από το συνάδελφο του Δημήτρη Κουσελά ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης. Με ανακοίνωσή του καλεί επίσης τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών να κατονομάσει τα συμφέροντα που τον απομάκρυναν από την κυβέρνηση και να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία στον εισαγγελέα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Κουσελά

 

Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, που εισηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός αυτός προέβλεπε, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, 25,1 δισ. € έσοδα. Στο πρώτο εξάμηνο 2011 εισπράχθηκαν όμως μόνο 21,8 δισ. €, δημιουργώντας ένα έλλειμμα 3,3 δισ. €, με συνέπεια τη σημαντική απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, που είχε θέσει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών. Η αστοχία αυτή ήταν μια από τις αιτίες που ανάγκασε την Κυβέρνηση να πάρει στη συνέχεια πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

 

Ωστόσο, οι στόχοι εσόδων είχαν κριθεί, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ως αναγκαίοι και ρεαλιστικοί. Αναγκαίοι για να βγούμε από την κρίση και ρεαλιστικοί διότι, αν το οικονομικό επιτελείο επεδείκνυε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, μπορούσαν να επιτευχθούν.

 

Η αναφορά αυτών των δεδομένων οδηγεί αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι υπήρξε αστοχία το πρώτο εξάμηνο 2011 στην υλοποίηση του προϋπολογισμού από το Υπουργείο, που τον είχε εισηγηθεί. Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η πολιτική υπευθυνότητα όμως επιτάσσει σε όσους πρωταγωνίστησαν στην οικονομική πολιτική της συγκεκριμένης δύσκολης περιόδου, να αναλύσουν τι συνέβη, κάτι που εμπεριέχει προφανώς και την αυτοκριτική. Αυτό βέβαια οφείλει να κάνει και ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τη είσπραξη των εσόδων. Η επίκληση «μεγάλων συμφερόντων» ως εξήγηση μιας αποτυχίας μπορεί να ληφθεί υπόψη αν αυτά κατονομαστούν. Ειδάλλως, ισοδυναμούν με προσπάθεια προσωπικής δικαιολόγησης. Υπεύθυνος πολιτικός είναι όποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του, χωρίς να επιχειρεί να τις μετακυλήσει σε τρίτους. Εύχομαι αυτό να πράξει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

 

Όσον αφορά «λίστες φοροφυγάδων», θεωρώ αυτονόητο πως όποιος βρεθεί κάτοχος τέτοιων στοιχείων οφείλει χωρίς καμία καθυστέρηση να τα παραδώσει στις δικαστικές Αρχές, είτε είναι απλός πολίτης είτε -ακόμη περισσότερο- αν είναι κυβερνητικό στέλεχος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Σχόλια  

0 # Λένα Αντωνοπούλου 09-10-2011 17:10
Μας έπεισες πως είσαι ο πιό ...πρόθυμος απ' όλους, Υπουργούς και βουλευτές, φτάνει!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μαρίνος Παναγόπουλος 09-10-2011 21:39
Κε Βουδούρη επί του θέματος είστε υπέρ των μεγαλοοφειλετών που χρωστάνε στο δημόσιο και εναντίον των ασθενέστερων. Σας βλέπουμε μαζί με την κα Γιαννακοπούλου να είστε εναντίον του ΚΟΥΣΕΛΑ ο οποίος εκλέγεται εδώ και 3 τετραετίες πρώτος Βουλευτής στην Μεσσηνία και ήταν όλα αυτα τα χρόνια παρών στην Μεσσηνία. Δεν ήρθε δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Δεν μεγάλωσε στην Γαλλία. Ούτε στον Καρέα της Αθήνας. Ούτε κληρονόμησε τους ψήφους του πατέρα του. Ούτε τις λίστες ψηφοφόρων του Κατσιλιρη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Πολυχρόνης Γ. 09-10-2011 21:45
Ωραίο το δίδυμο που έχετε Βουδούρης και Νάντια εναντίον του Κουσελά. Επειδή κε Βουδούρη είστε αξιοκράτης και στηρίζεται την αυτοκριτική ρωτήστε την Γιαννακοπούλου κόρη του πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ( ο οποίος μέσα στην κρίση ζήτησε τα αναδρομικά από την Βουλή 4 Μαίου 2011 www.sigmalive.com/.../379191) αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για διορισμό της στην ΑΤΕ το 2007 εκτός ΑΣΕΠ press-gr.blogspot.com/.../...
press-gr.blogspot.com/.../... και ζητήστε της να κάνει αυτοκριτική.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Σπανός 09-10-2011 21:53
Βουδούρη κάνε μας την αυτοκριτική σου για τις ΜΚΟ και για τα χρήματα τα οποία στερήσατε από τον κρατικό προυπολογισμό για τους γιατρούς χωρίς σύνορα (λέμε τώρα) και εντός συνόρων μειώνετε μισθούς γιατρών κλείνετε νοσοκομεία δεν έχετε για γάζες για λειτουργικά έξοδα και κάνατε πάρτυ με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού. 40.000.000 ευρώ μοίρασε σε ΜΚΟ το υπουργείο Απασχόλησης! gr.altermedia.info/?p=1077. Επί ΝΔ το 2007 πήρατε πολλά λεφτά. Επίσης φήμες λένε ότι το 2007 είχαμε και τον διορισμό της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Ατε εκτός ΑΣΕΠ, για να συμμετέχει λίγα χρόνια μετά στην προανακριτική για το βατοπέδι ώστε να κρίνει τον άνθρωπο που την έβαλε στην ΑΤΕ λένε οι φήμες. Κάνετε ωραία πάρεα και το παλεύετε να ρίξετε το ΑΞΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λαμόγιο 09-10-2011 22:11
Κε Βουδούρη επι ΝΔ δεν αρνηθήκατε να λάβετε τα χρήματα του Ελληνικού ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΤΕ.... .ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.....http ://www.gataros1 .info/2009_09_1 4_archive.htmlΚ ΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;;;ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ. ....ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ;;;Τα παιδάκια στην Αφρική ndimou.gr/.../... τα σώσατε με τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα παιδιά της Ελλάδας που δεν έχουν βιβλία στα σχολεία θα τα σώσετε;;; Καταστράφηκε το κόμμα των σοσιαλιστών στην γαλλία και λές δε πάω να καταστρέψω και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα;;;http:/ /apenantioxthi. blogspot.com/20 11/07/20.html 33χρόνια στην Γαλλία γιατί επέστρεψες στην Μεσσηνία επειδή στο πε Ο Νικόλας ή η Μαργαρίταhttp:/ /karsilamas.blo gspot.com/2008/ 01/blog-post_27 .html
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λαμόγιο 09-10-2011 22:13
karsilamas.blogspot.com/.../.. .
O Oδυσσέας Βουδούρης δηλώνει σήμερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Διαπιστώνουμε ότι το υπάρχον κομματικό σύστημα αδυνατεί να εκφράσει πολιτικά τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Τα μεγάλα κόμματα είναι δέσμια της πελατειακής τους δομής, ενώ τα μικρά κόμματα της αριστεράς περιορίζονται σε ρόλο διαμαρτυρίας.
Η διέξοδος από το τέλμα προϋποθέτει θεσμικές αλλαγές, ώστε να απεγκλωβιστεί η πολιτική ζωή από την πελατειακή τροχοπέδη, να εξαλειφθεί η μονοκρατορία του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, να αναδειχτούν νέα ρεύματα, μέσα και έξω από τα υπάρχοντα κόμματα, που θα εκφράζουν τις πραγματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κίνησης, που δίνει προτεραιότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην κοινωνική ανάγκη και όχι στον ολοκληρωτισμό της αγοράς, που θα ανατρέψει νοοτροπίες και νομενκλατούρες, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην πολιτική παρακμή, που ζούμε σήμερα.
Δεν περιμένουμε τις πρωτοβουλίες από τους μηχανισμούς των κομμάτων.
Ενα νέο σκηνικό πρέπει να διαμορφωθεί από πολίτες που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως στάση ζωής και όχι ως επάγγελμα.
Στις 4 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στο Θέατρο Ροές (Γκάζι), θα κάνουμε μια πρώτη ανοικτή συζήτηση.
Για την «Ανατροπή Τώρα!» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 10-10-2011 08:42
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΣΕΛΑ-ΒΟΥΔΟΥΡ Η-ΚΛΠ. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΣΩΜΟΥΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Αναγνώστης 10-10-2011 12:03
ου να χαθείτε κομματικά γραφεία που το παίζεται και ανεξάρτητοι σχολιαστές του άρθρου η χώρα και οι συνάνθρωποι πεθαίνουν αλλά ούτε και τώρα την ύστατη στιγμή δε βάζετε μυαλό, καραγκιόζηδες είσαστε και μαζί με τους κουσελαδες και τους βουδουρηδες θα φάμε και εσάς τσιράκια της ρουφιανιάς. Θα παρακαλάτε γονυπετείς
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ 10-10-2011 13:25
Να κάνει αυτοκριτική ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ για τα χρήματα του Ελληνικού λαού που έφαγε με την ΜΚΟ του γιατροί του ΚΟΣΜΟΥ για τα παιδιά της Αφρικής. Και τα παιδιά της Ελλάδας δεν έχουν ΒΙΒΛΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ..... ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΎΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ...ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ;;;;Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ πρότεινε να πληρώσουν αυτοί που οφείλουν βεβαιωμένα χρέη στο κράτος εσύ τι κάνεις;;;;;Στηρ ίζεις την αδιαφάνεια;;; Έτσι κάνουν οι αριστεροί της Γαλλίας;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μεσσηνία Ρε!!! 10-10-2011 13:28
Κάνε πρώτα εσύ την δική σου αυτοκριτική Βουδούρη, ζητά και στην Φίλη σου την Νάντια να κάνει την δική της αυτοκριτική γιατί οι συνομήλικοι της είναι άνεργοι και φήμες λένε ότι μπήκε το 2007 στην ΑΤΕ εκτός ΑΣΕΠ...και βλέπουμε Γάλλε που το παίζεις Μεσσήνιος...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΡΟΥΛΑ ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 10-10-2011 18:38
ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ...Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ...Π ΟΣΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΑΡΑΓΕ.....Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ...ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΟΥ...
ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤ ΑΡΑΣ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗ ΦΤΑΣΑΝΕ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΝΕ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # tsakistielia 10-10-2011 18:41
Ο Κουσελάς,ο Βουδούρης και η Γιαννακοπούλου, που σίγουρα μας θεωρούν ζώα κατά την γραμμή του Πάγκαλου ή αγνοούν το νόημα της λέξης ντροπή,πού ήταν όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο και .. το είχαν τάχα (τουλάχιστον) διαβάσει ? Για το μεσοπρόθεσμο και για την αστυνομική βία στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων,
έχουν κάτι να μας πουν ή τους προδίδει η (ασθενής) μνήμη τους ?
Γιατί μας έχουν πρήξει με το καθημερινό ''ενδιαφέρον'' τους για την ''υγιεία'' και της υποθέσεις μας,οι μεταξύ άλλων υπέρμαχοι των φυλακών,για να μή ξεχνιόμαστε,με τις δράσεις τους και τα σχετικά δημοσιεύματα.
Τίποτε άλλο δεν έχουν να κάνουν ?
Σαν τις μύγες μας γυροφέρνουν.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ... χτενίζεται.
Χώρια του ότι νομίζουν ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί με τα απανωτά αιτήματά τους προς κάθε κατεύθυνση,ενώ είναι βέβαιο ότι κανένα δεν θα υλοποιηθεί,αφού η χώρα δεν έχει,δεν θέλει και δεν μπορεί.
Αυτό λέγεται λαϊκισμός χειρίστης μορφής.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μάκης Πουρναράς 10-10-2011 18:48
Δυστυχώς η Μεσσηνία έχει βγάλει πολιτικούς σαν τον Κουσελά...Αίσχο ς που βγήκε να το παίξει και ήρωας τοσο πολύ υποτιμάει τους Μεσσήνιους?τον φαγανε ποια συμφέροντα τον Κουσελά ενώ τόσα χρόνια αυτά υπηρετεί με το γλειώδη τρόπο του.ο αποτυχημένος... ποιο ειναι το εργο του?τα ψευτικα τα λόγια στον κοσμάκη...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 10-10-2011 19:26
fimotro.blogspot.com/.../...

ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ
ΡΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΑΣ?ΤΙ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΕΠΕΣ? ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΜΟΝΟ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER