Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2011 22:13

Εμφύλιος για την λίστα με τους φοροφυγάδες - Αυτοκριτική Κουσελά συνιστά ο Βουδούρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εμφύλιος για την λίστα με τους φοροφυγάδες - Αυτοκριτική Κουσελά συνιστά ο Βουδούρης

Εμφύλιος ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή και τ. υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά σχετικά με τη λίστα φοροφυγάδων που δεν ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Χθες το πρωί ο βουλευτής Οδ. Βουδούρης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Κουσελά, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε έλλειμμα εσόδων 3,3 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν υπεύθυνος για την είσπραξή τους ήταν ο κ. Κουσελάς. Με αφορμή τη διαπίστωση αυτή ο κ. Βουδούρης στη δήλωση θεωρεί ότι ο τ. υφυπουργός έπρεπε να έχει κάνει αυτοκριτική, και θα έπρεπε να έχει κατονομάσει τα "μεγάλα συμφέροντα" που επικαλείται. Ευχόμενος να το κάνει τώρα, ο Οδ. Βουδούρης ζητεί από τον Δ. Κουσελά να παραδώσει στις δικαστικές αρχές τη λίστα των φοροφυγάδων. Το απόγευμα απάντησε με δήλωση ο κ. Κουσελάς αναφέροντας ότι η παρέμβασή του για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από τους μεγαλοοφειλέτες και να ανακοινωθούν τα ονόματά τους ανησύχησε πολλούς, αλλά δεν περίμενε να ανησυχήσει και τον κ. Βουδούρη. Στον οποίο συνιστά… να μην ανησυχεί και να μην κάνει υποδείξεις για τα αυτονόητα.

 


 

Δήλωση Βουδούρη

Στις 23 Δεκεμβρίου 2010, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, που εισηγήθηκε το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός αυτός προέβλεπε, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, 25,1 δισ. € έσοδα. Στο πρώτο εξάμηνο 2011 εισπράχθηκαν όμως μόνο 21,8 δισ. €, δημιουργώντας ένα έλλειμμα 3,3 δισ. €, με συνέπεια τη σημαντική απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, που είχε θέσει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών. Η αστοχία αυτή ήταν μια από τις αιτίες που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει στη συνέχεια πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Ωστόσο, οι στόχοι εσόδων είχαν κριθεί, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ως αναγκαίοι και ρεαλιστικοί. Αναγκαίοι για να βγούμε από την κρίση και ρεαλιστικοί διότι, αν το οικονομικό επιτελείο επεδείκνυε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, μπορούσαν να επιτευχθούν.
Η αναφορά αυτών των δεδομένων οδηγεί αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι υπήρξε αστοχία το πρώτο εξάμηνο 2011 στην υλοποίηση του προϋπολογισμού από το υπουργείο, που τον είχε εισηγηθεί. Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η πολιτική υπευθυνότητα όμως επιτάσσει σε όσους πρωταγωνίστησαν στην οικονομική πολιτική της συγκεκριμένης δύσκολης περιόδου, να αναλύσουν τι συνέβη, κάτι που εμπεριέχει προφανώς και την αυτοκριτική. Αυτό βέβαια οφείλει να κάνει και ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τη είσπραξη των εσόδων. Η επίκληση «μεγάλων συμφερόντων» ως εξήγηση μιας αποτυχίας μπορεί να ληφθεί υπόψη αν αυτά κατονομαστούν. Ειδάλλως, ισοδυναμούν με προσπάθεια προσωπικής δικαιολόγησης. Υπεύθυνος πολιτικός είναι όποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες του, χωρίς να επιχειρεί να τις μετακυλήσει σε τρίτους. Εύχομαι αυτό να πράξει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.
Οσον αφορά «λίστες φοροφυγάδων», θεωρώ αυτονόητο πως όποιος βρεθεί κάτοχος τέτοιων στοιχείων οφείλει χωρίς καμία καθυστέρηση να τα παραδώσει στις δικαστικές Αρχές, είτε είναι απλός πολίτης είτε -ακόμη περισσότερο- αν είναι κυβερνητικό στέλεχος.

 

Απάντηση Κουσελά

«Φαίνεται πως η παρέμβασή μου στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο για να εισπραχθούν άμεσα τα οφειλόμενα από μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, -κάτι που είχε ήδη δρομολογηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου-, ανησύχησε πολλούς και για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Δεν περίμενα όμως να ανησυχήσει και τον συνάδελφό μου βουλευτή Μεσσηνίας κ. Οδυσσέα Βουδούρη.
Ας μην ανησυχεί, ο καλός συνάδελφος! Αυτή μου η προσπάθεια  υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, για να μη πληρώνουν τα σπασμένα παραλείψεων και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας ή του κρατικού μηχανισμού. Θα περίμενα, λοιπόν, να στηριχθεί σθεναρά και από τον ίδιο, αντί να παραβιάζει ανοικτές πόρτες ζητώντας απολογισμούς που έχουν γίνει, ή κάνοντας υποδείξεις για τα αυτονόητα».

 

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 10-10-2011 10:47
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΥΠΑΛΗΛΑΚΙΑ ,ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ .ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ;;; .ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΛΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 10-10-2011 18:25
Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΗΓΑΝ ΠΑΤΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΑΡΧΙΓΛΥΦΤΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ.Α ΙΣΧΟΣ!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 10-10-2011 19:18
fimotro.blogspot.com/.../...
τα σχόλια ας ειναι δικα σας δεν εχω να πω τιποτα για αυτον τον κωλοτουμπα
ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER