Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 17:44

«Τμήμα Λογοθεραπείας: Αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών»

Γράφτηκε από την
«Τμήμα Λογοθεραπείας: Αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών»

Ενα σωστό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, αυτό της επανένταξης στο μηχανογραφικό του τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, ικανοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, με ερώτησή τους αλλά και επανειλημμένες συναντήσεις με τις κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, είχαν υποστηρίξει την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του τμήματος, μεταφέροντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ. 

Το εν λόγω τμήμα, στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί υπόδειγμα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού, καθώς συνεργάζεται και προσφέρει δωρεάν διάγνωση και θεραπεία, σε προβλήματα λόγου και ομιλίας παιδιών και ενηλίκων, σε πολλές δομές της πόλης της Καλαμάτας, όπως: βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, το ειδικό σχολείο, το Νοσοκομείο (Παθολογική, Νευρολογική και ΩΡΛ Κλινική), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕΦΙΑΠ, το Γηροκομείο και ΝΠΙΔ. Παράλληλα, στεγάζεται σε νεόδμητες εγκαταστάσεις και διαθέτει άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό. 

Επειτα από την εφαρμογή του «Σχεδίου Αθηνά» και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πέντε πρώτων ετών της κρίσης, μία ενιαία και δυναμική εκπαιδευτική οντότητα με άμεση διασύνδεση με την τοπική οικονομία και περαιτέρω προοπτική, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Το Φ.Ε.Κ του “Σχεδίου Αθηνά” οδήγησε σε κλείσιμο το νεοϊδρυθέν Τμήμα Λογοθεραπείας για τοπικούς πελατειακούς σχεδιασμούς που απέχουν από την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργικής ανασυγκρότησης με άμεσο κίνδυνο την απώλεια σημαντικών πόρων των Ελλήνων πολιτών για την ανάπτυξη του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, από το 1989 έως σήμερα που επενδύθηκαν. 

Με την ανάσχεση της καταστροφικής λογικής του «Σχεδίου Αθηνά», η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις και συνδυάζονται με δημοκρατικό διάλογο, οι αποφάσεις που προκύπτουν είναι θετικές και συλλογικές.

 

Οι βουλευτές Μεσσηνίας

Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη

Πέτρος Κωνσταντινέας

 


NEWSLETTER