Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 18:23

Απάντηση Καρνέση σε Κουκούτση για τα διόδια

Γράφτηκε από την

“Οι σταθμοί διοδίων προβλέπονται από τη Σύμβαση Παραχώρησης και δεδομένου ότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Λεύκτρο – Σπάρτη έχει περατωθεί, δεν προβλέπονται άλλοι σταθμοί διοδίων.

Στον κόμβο της Θουρίας έχει κατασκευασθεί πλευρικός σταθμός διοδίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), καθόσον ο υπόψη κόμβος δεν περιλαμβάνεται στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης” απαντάει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος προϊστάμενος του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση με θέμα “Αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για κατάργηση διοδίων Θουρίας”. 

Ο κ. Καρνέσης συνεχίζει: “Σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης ο παραχωρησιούχος δικαιούται να εγκαταστήσει πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες, αλλά δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας και Νέδοντα. Ως εκ τούτου για τη χρήση και μόνον της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας δεν απαιτείται η πληρωμή τελών διοδίων από τους χρήστες, επομένως η περιμετρική οδός χρησιμοποιείται από τους πολίτες χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ανακουφίζοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης”.