Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 18:23

Απάντηση Καρνέση σε Κουκούτση για τα διόδια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Καρνέση σε Κουκούτση για τα διόδια

“Οι σταθμοί διοδίων προβλέπονται από τη Σύμβαση Παραχώρησης και δεδομένου ότι η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Λεύκτρο – Σπάρτη έχει περατωθεί, δεν προβλέπονται άλλοι σταθμοί διοδίων.

Στον κόμβο της Θουρίας έχει κατασκευασθεί πλευρικός σταθμός διοδίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), καθόσον ο υπόψη κόμβος δεν περιλαμβάνεται στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης” απαντάει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος προϊστάμενος του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση με θέμα “Αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για κατάργηση διοδίων Θουρίας”. 

Ο κ. Καρνέσης συνεχίζει: “Σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης ο παραχωρησιούχος δικαιούται να εγκαταστήσει πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες, αλλά δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας και Νέδοντα. Ως εκ τούτου για τη χρήση και μόνον της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας δεν απαιτείται η πληρωμή τελών διοδίων από τους χρήστες, επομένως η περιμετρική οδός χρησιμοποιείται από τους πολίτες χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ανακουφίζοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER