Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 19:41

Καμπανάκι Αυγενάκη για τη δακοκτονία  

Γράφτηκε από την

Στην ολιγωρία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις και τον κίνδυνο να χαθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, αναφέρεται ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ. - βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. 

Ο κ. Αυγενάκης παρατηρεί πως «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έπρεπε, ήδη, να είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια φαρμάκων, ώστε να μπορεί εγκαίρως να υλοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου. Αντί αυτού, το υπουργείο αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ούτε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία έχει, ούτε τον απαιτούμενο χρόνο διαθέτει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός». 

Ο γραμματέας της ΠΕ της Ν.Δ. ρωτά τον υπουργό: «1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ξεκινήσει άμεσα, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας; 2) Ποιος ο προγραμματισμός σας προκειμένου να αυξηθούν, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, οι πιστώσεις προς τις Περιφέρειες και να κατανεμηθούν άμεσα, ώστε οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν τους διαγωνισμούς για τα συνεργεία ψεκασμών και τους παγιδοθέτες;».