Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 14:49

Ερώτηση Κουβέλη και Τσούκαλη για τα ΚΕΠ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα επιλύει τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες σχετικά με τα ΚΕΠ, ζητούν με ερώτησή τους στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως τα ΚΕΠ αποτελούν υπηρεσία αιχμής του Δημοσίου και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πλέον επιτυχημένος θεσμός της Δημόσιας Διοίκησης. Δυστυχώς, ο θεσμός αυτός δεν έχει τη στήριξη που θα έπρεπε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζονται σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης. Επιπλέον υπάρχει σύγχυση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο τα διέπει.

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η συγκέντρωση σε ένα νόμο όλων των διατάξεων των νόμων, των κανονιστικών πράξεων και των εγκυκλίων που αφορούν τη λειτουργία των ΚΕΠ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σοβαρή οργάνωση και λειτουργία του θεσμού και ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΕΠ, με την απευθείας υπαγωγή τους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης.


Από τη Δημοκρατική Αριστερά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER