Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 21:06

Ο Βενιζέλος δίνει σήμερα τις λίστες - Μόνο οι βουλευτές θα μάθουν τους φοροφυγάδες!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Βενιζέλος δίνει σήμερα τις λίστες - Μόνο οι βουλευτές θα μάθουν τους φοροφυγάδες!

Τις καταστάσεις με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ θα αποστείλει σήμερα στην Βουλή -προς ενημέρωση των βουλευτών- ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα ακολουθήσουν και οι λίστες με τους οφειλέτες για ποσά από 150.000 ευρώ και άνω. Επίσης θα αποσταλούν οι λίστες με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών άνω των 100.000 ευρώ που εξήγαγαν ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο αυτά να δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός, «θα θέσω υπόψη τις καταστάσεις αυτών που εξήγαγαν καταθέσεις ενώ το προϊόν της εξαγωγής είναι τουλάχιστον 100πλάσιο του δηλωμένου ετήσιου εισοδήματος».
Τα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών και μεγαλοκαταθετών δεν θα δημοσιοποιηθούν στη φάση αυτή, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ναι μεν αποδέχτηκε ως θεμιτή την ανάρτηση των ονομάτων στο Διαδίκτυο, ωστόσο έθεσε όρους: τα στοιχεία να αφορούν μόνο εισπράξιμες φορολογικές οφειλές, να υπάρξει διαχωρισμός προσώπων (πρόσωπα που έχουν πεθάνει ή είναι σε κατάσταση πτώχευσης), αλλά και να υπάρξει ατομική ειδοποίηση προς τους οφειλέτες ώστε να προβάλουν ενστάσεις.
Πάντως στο πολυνομοσχέδιο περιλήφθηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία, όταν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αρχείο άνω των 1.000 ονομάτων, η πρόσκληση θα γίνεται μέσω Τύπου, ηλεκτρονικού και μη, καθώς δεν συντρέχει λόγος στρατιωτικού ή διπλωματικού μυστικού, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «και ό,τι γνωρίζει ο υπουργός μπορεί να το γνωρίζει και ο βουλευτής» ο οποίος θα λάβει γνώση  απευθυνόμενος στην αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής, χωρίς όμως να λάβει αντίγραφο με τα ονόματα.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ των ονομάτων μεγαλοκαταθετών που περιλαμβάνονται στις λίστες θα υπάρχουν και ονόματα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών με καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και 18 πολιτών που εξήγαγαν μεγάλα ποσά ενώ λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Επίσης, διευκρίνισε ότι μεταξύ των μεγαλοκαταθετών δεν υπάρχουν βουλευτές και μετακλητοί υπάλληλοι.
Αναφορικά με τη «λίστα Κουσελά», ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κ. Κουσελάς αλλά ό,τι και να ήταν υπερκαλύπτεται από τις καταστάσεις αυτές».
Επιπλέον, με βελτιώσεις που επέφερε στο πολυνομοσχέδιο, θεσπίζεται ο σχηματισμός ενός ειδικού λογαριασμού εντός προϋπολογισμού που θα ονομάζεται λογαριασμός κοινωνικής εξισορρόπησης και στον οποίο θα συγκεντρωθεί το προϊόν μέσα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, πέραν των προϋπολογισμένων εσόδων από την είσπραξη των φορολογικών οφειλών προς το Δημόσιο.
Ακόμη, εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία οι επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, ενώ αναφορικά με την κατάταξη των υπαλλήλων του Δημοσίου, διευκρινίστηκε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση νεοεισερχόμενος να υπερφαλαγγίσει έναν υπηρετούντα υπάλληλο».
Οσον αφορά τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γραφεία Τύπου κλπ.) ξεκαθαρίστηκε ότι, ναι μεν υπάγονται στο ενιαίο μισθολογικό καθεστώς που θεσπίζεται, αλλά στο πλαίσιο των συλλογικών τους συμβάσεων, ενώ παραμένουν στα κύρια και επικουρικά ταμεία που ασφαλίζονται μέχρι τώρα.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε επίσης ότι, από την περικοπή συντάξεων για όσους είναι κάτω των 55 ετών, θα εξαιρεθούν οι ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών που αποστρατεύονται με αίτημά τους έχοντας συμπληρώσει 35τία και έχοντας καταβάλει τις εισφορές τους.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 18-10-2011 09:04
Τελικά,είναι καραγκιόζηδες και ο λόγος τους έχει μηδενική αξία ...
Παίζουν με τις λαϊκές προσδοκίες,όπως η γάτα με το ποντίκι και το κουβάρι της.

«και ό,τι γνωρίζει ο υπουργός μπορεί να το γνωρίζει και ο βουλευτής» ο οποίος θα λάβει γνώση απευθυνόμενος στην αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής, χωρίς όμως να λάβει αντίγραφο με τα ονόματα. !!!

Δουλεύονται και μεταξύ τους !

Ένας ''καραγκιόζ μπερντέ'',έχει καταντήσει η χώρα,χάρη σε αυτούς.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΓιώργοςP 18-10-2011 15:17
Μας δουλεύετε ρε;;; Έχετε βάλει του κόσμου τα χαράτσια σε μας που δε χρωστάμε και είμαστε νομοταγείς και αυτοί που οφείλουν βεβαιωμένα στο δημόσιο τουμπεκί;;; Έλεος πια. Τελικά δεν ήταν κολοτούμπας ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ που ανέδειξε το ζήτημα αλλά η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER