Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:05

Στην ετήσια κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Οδ. Βουδούρης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Οδυσσέας Βουδούρης συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι. Ο βουλευτής Μεσσηνίας πήρε μέρος στις συζητήσεις που αφορούσαν αφενός το θέμα της εξέλιξης της μετανάστευσης στην Ευρώπη και αφετέρου της παγκόσμιας απειλής της τρομοκρατίας.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Βουδούρης δήλωσε τα εξής:
«Η Ελλάδα βιώνει τα τελευταία χρόνια ένα πολύ πιεστικό κύμα μετανάστευσης, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως πύλη εισόδου της Ευρώπης. Το βάρος όμως αυτής της πίεσης έχει γίνει δυσβάσταχτο και δυσανάλογο συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ήρθε η ώρα τα βάρη αυτά να κατανεμηθούν με έναν δικαιότερο και αναλογικότερο τρόπο. Και αυτό δεν αφορά μόνο την φύλαξη των συνόρων αλλά και την διαχείριση του όλου θέματος εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.
Επιπλέον, οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ οφείλουν, εφόσον θέλουν να σχεδιάσουν μια στρατηγική αντιμετώπιση του θέματος, να συμβάλλουν σε λύσεις που καταπολεμούν το πρόβλημα στις ρίζες του. Η λύση αυτή συνδέεται άρρηκτα με τη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία που θα βοηθήσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών να αναπτύξουν την οικονομία τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.»

Σχετικά με τα θέματα που άπτονται του φαινόμενο της τρομοκρατίας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε τα εξής:
«Πρόσφατα η Νορβηγία έζησε ένα τρομακτικό γεγονός με την εξόντωση πάνω από 80 αθώων, κυρίως νεαρών παιδιών, αποτέλεσμα της δολοφονικής ενέργειας ενός ακροδεξιού τρομοκράτη. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης ενός νέου κύματος ακροδεξιάς τρομοκρατίας, όταν στην Ευρώπη διακινούνται από ορισμένα νόμιμα κόμματα ακραίες αντιλήψεις, ξενοφοβικές ή ρατσιστικές. Η καταπολέμηση αυτών των αντιλήψεων είναι μέρος ενός γενικού αντιτρομοκρατικού σχεδιασμού. Σε διεθνές επίπεδο, η επίλυση ορισμένων χρόνιων διενέξεων, ειδικά στην Μέση Ανατολή, θα συμβάλει καθοριστικά στην ύφεση του φαινομένου της τρομοκρατίας.»

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Ε. Δαμιανάκης, Β Τόγιας, Α. Αγάτσα, Σ. Χατζηγάκης, Ε. Αντώναρος, Ι. Κοραντής, Κ. Μητσοτάκης και Θ. Παφίλης.

Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER