Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 13:20

650 ασφαλισμένοι την ημέρα εξυπηρετούνται στο ΠΕΔΥ, σύμφωνα με την Γ. Κοζομπόλη

Γράφτηκε από την
650 ασφαλισμένοι την ημέρα εξυπηρετούνται στο ΠΕΔΥ, σύμφωνα με την Γ. Κοζομπόλη

Περί τους 650 ασφαλισμένους την ημέρα εξυπηρετούνται στα ιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Καλαμάτα, του πρώην ΙΚΑ δηλαδή.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε προχθές Δευτέρα στην εν λόγω υποδομή, συνοδευόμενη από στελέχη της επιτροπής υγείας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συνάντηση της βουλευτή με το νέo επιστημονικό υπεύθυνο Παναγιώτη Κατσαφάδο και τον αναπληρωτή του Μιχάλη Τσιλιβαράκη, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων τους, ο πρώτος «κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με τη στελέχωση και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΠΕΔΥ».

Σύμφωνα με αυτό, «με την πρόσληψη των νέων επικουρικών γιατρών (καρδιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου, νευρολόγου), τη μετακίνηση γενικών ιατρών από άλλες περιοχές και την αναβάθμιση της λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου (με αύξηση των εξετάσεων που πραγματοποιούνται), παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων, με μέσο όρο τους 650 ανά ημέρα, η οποία αλλάζει την εικόνα ερημοποίησης των προηγούμενων χρόνων». 

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για την περαιτέρω βελτίωση, ο διευθυντής επισήμανε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα αναφορικά με τη στελέχωση σε ιατρικό, καθώς και άλλο, προσωπικό όπως και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο αλλά και στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, αναφέρει ότι η Γ. Κοζομπόλη «επαναβεβαίωσε τη θέση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο αστικό κέντρο της Καλαμάτας, που πρόσφατα ψηφίστηκε. Οι ΤΟΜΥ θα στελεχωθούν με οικογενειακούς γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, με σκοπό να προσφέρουν ολιστική και κοινοτικά προσανατολισμένη φροντίδα υψηλής ποιότητας. 


NEWSLETTER