Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 14:25

Ομιλία Δαβάκη για το πολυνομοσχέδιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία με τις ακατανόητες και απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές, που έχουν ως αποτέλεσμα την φτώχεια, την ύφεση και τελικά την κοινωνική έκρηξη, μετέφερε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Ως απόδειξη αποτυχίας της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πολιτικής, χαρακτήρισε ο Λάκωνας βουλευτής αυτό το νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά των αποτυχημένων επιλογών αυτής της κυβέρνησης, όπως το Μνημόνιο και  το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Με το κλίμα φόβου και απελπισίας που έχετε διασπείρει στην ελληνική κοινωνία, συνέχισε ο κ. Δαβάκης, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο της πέμπτης δόσης: επώδυνα μέτρα για τους πολίτες, δόσεις θανάτου της κοινωνικής συνοχής και της ελπίδας. Οι παρεμβάσεις δε που επιχειρεί η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις και στη δημόσια διοίκηση, οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και αποστερούν τη Πολιτεία από ικανά και πολύτιμα στελέχη με γνώση και εμπειρία.
«Με την εργασιακή εφεδρεία κύριοι της κυβέρνησης οδηγείτε στην ανεργία ανθρώπους που έχουν αναλώσει τη ζωή τους στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αλλά και του αναγκαίου κράτους πρόνοιας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δαβάκης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι, σειρά άρθρων  του πολυνομοσχεδίου είναι κραυγαλέες περιπτώσεις αντισυνταγματικότητας, όπως το άρθρο 5 που στο όνομα της «κινητικότητας» κατεδαφίζει κάθε έννοια προαγωγών, μεταθέσεων και αποσπάσεων, ενώ όλα αυτά τα παραχωρεί στην ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού, χωρίς απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Αναφερόμενος μάλιστα στο άρθρο 37 το χαρακτήρισε ως μνημείο αντισυνταγματικότητας κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις όπως αυτές αναφέρονται στα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος.
Με την ιδιότητα άλλωστε του Τομεάρχη Πολιτισμού, ο κ.Δαβάκης  χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ταφόπλακα» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπου με την εργασιακή εφεδρεία φεύγουν τα 3/4 των εμπείρων στελεχών της από 53 έως 63 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πρόοδο του επιστημονικού και διοικητικού έργου που αυτά επιτελούσαν.

«Ο κ.Βενιζέλος, ο συντάξας τον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού ως Υπουργός το 2002, ακυρώνει τον εαυτό του καταφέροντας καίριο πλήγμα  σε μία υπηρεσία εκατόν ογδόντα ετών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ  χαρακτήρισε ως πλήγμα στην αξιοκρατία, τα άρθρα 28 και 29, όπου τοποθετούνται στον ίδιο βαθμό υπάλληλοι με βάση την ημερομηνία διορισμού τους που σημαίνει ότι κατατάσσεται στον ίδιο βαθμό υπάλληλος με 32 χρόνια υπηρεσίας και υπάλληλος με 24 χρόνια.
Καταλήγοντας, ο κ.Δαβάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και την κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη χώρα και τους πολίτες και να ακολουθήσει το μόνο δρόμο που της έχει απομείνει: την προσφυγή στο λαό.


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER