Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 15:00

Παρέμβαση Δαβάκη για το ΤΕΙ Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Το ζήτημα των λειτουργικών προβλημάτων που παρατηρούνται στο ΤΕΙ της Σπάρτης, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής κ.Θανάσης Δαβάκης, την Παρασκευή 21/10/2011.
Ο κ. Δαβάκης, ανέφερε στη παριστάμενη Υπουργό κ.Άννα Διαμαντοπούλου, τα βασικά προβλήματα που παρατηρούνται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης, όπως αυτά περιγράφονταν και σε διαμαρτυρία φοιτητών του και παρουσιάστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σπάρτης. Ζήτησε επίσης να υπάρξει άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να απαλειφθούν προβλήματα όπως της έλλειψης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, της μειωμένης χρηματοδότησης, της έλλειψης γραμματειακής υποστήριξης και των προβλημάτων που παρατηρούνται στα εργαστήρια.
Η κ.Διαμαντοπούλου, απαντώντας στον κ.Δαβάκη ανέφερε ότι όσον αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης του Τμήματος θα δοθεί  τμήμα του αποθεματικού του ΤΕΙ Καλαμάτας και στη Σπάρτη και όσον αφορά το ζήτημα του προσωπικού θα υπάρξει μεταφορά έξι ατόμων από την Καλαμάτα και σπάσιμο πιστώσεων. «Στο επόμενο διάστημα ανέφερε η κ.Διαμαντοπούλου θα υπάρξει αναδιάρθρωση με καλύτερο και πιο ορθολογικό τρόπο προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη δευτερολογία του ο κ.Δαβάκης ανέφερε ότι οι εννιακόσιοι περίπου φοιτητές του ΤΕΙ της Σπάρτης αγωνιούν για τη πορεία που θα έχει το Τμήμα τους και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να λυθούν τα προβλήματα. Εξάλλου η Πολιτεία συνέχισε ο κ. Δαβάκης έχει μια ακόμη υποχρέωση για τη καλή λειτουργία του Τμήματος και αυτή είναι απέναντι στο δωρητή Ευστάθιο Βαλλιώτη, ο οποίος ευεργέτησε τη Σπάρτη, αλλά και όλη τη Λακωνία με την προσφορά εκ μέρους του όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ.

Η κ.Διαμαντοπούλου αναφερόμενη σε όλα αυτά συμφώνησε με τον κ.Δαβάκη, αλλά του ανέφερε ότι στη χώρα λειτουργούν σήμερα 499 τμήματα ΤΕΙ, χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για τη λειτουργία τους και του είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε συνάδελφε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ για τα θέματα που μου βάζετε. Στη παρούσα συγκυρία πρέπει όλοι να βοηθήσουν και η τοπική κοινωνία με την οποία πρέπει να συνδεθεί  το Τμήμα, αλλά και η Περιφέρεια.»
Μετά το τέλος της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης ο κ.Δαβάκης δήλωσε: «Η κ.Υπουργός ήταν σαφής. Είναι απαραίτητο όλοι  να είμαστε σε εγρήγορση. Το ΤΕΙ της Σπάρτης πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από εμάς τους Λάκωνες. Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από το Υπουργείο ...»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER