Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 14:33

Γρ. Αποστολάκος: Συζήτηση στη Βουλκή για τη λαθρομετανάστευση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου με θέμα την αντιμετώπιση της αυξημένης λαθρομετανάστευσης στη Λακωνία, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα.
Ο κ. Αποστολάκος ανέπτυξε τους ιδιαίτερους και κρίσιμους λόγους που καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των παράνομων μεταναστών ασιατικής κυρίως προέλευσης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα, καθώς σχετίζονται άμεσα με την επιδημική επανεμφάνιση της ελονοσίας στην περιοχή. Την παραδοχή αυτή υιοθετούν άλλωστε, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδος, ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υγειονομικές υπηρεσίες και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς. Συνεπώς, τόνισε ο Βουλευτής, απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατεύθυνση του εντοπισμού, της καταγραφής, της απομάκρυνσης και της απέλασης των παράνομων μεταναστών από τη Λακωνία.
Ο Υφυπουργός κ. Μ. Όθωνας παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και συμμερίστηκε τη δικαιολογημένη ανησυχία του κ. Αποστολάκου και της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο η γενικόλογη και αόριστη τοποθέτησή του, σε συνδυασμό με τη μη αναφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσαν την αντίδραση του Λάκωνα Βουλευτή. «Γνωρίζω τι πράττουν για το ζήτημα το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Ευρώτα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι λοιποί εμπλεκόμενοι. Όπως γνωρίζω ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αποστολάκος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να εφαρμοστούν επιτέλους η νομιμότητα και οι νόμοι, συμπληρώνοντας πως αν η εφαρμογή τους επιβάλλουν την απέλαση παράνομων μεταναστών τότε να συμβεί άμεσα ως απολύτως συμβατή με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της έννομης τάξης και της δημόσιας υγείας. Επίσης καυτηρίασε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την αναποτελεσματικότητα των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών που πολλές φορές κωλυσιεργούν και επιδεινώνουν, αντί να αντιμετωπίζουν το ζήτημα.  «Έλεος πιa! Δεν πάει άλλο! Είναι εθνική ανάγκη, κοινωνική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η αυξημένη λαθρομετανάστευση και οι συνέπειες που προκαλεί» τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του.    

Από το Γραφείο Τύπου του Γρηγόρη Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER