Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 17:17

Παρέμβαση Αποστολάκου για το Πρωτοδικείο Γυθείου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου με θέμα την υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γυθείου, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μ. Παπαϊωάννου. 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται πως από τις συνολικά 11 οργανικές θέσεις (8 γραμματείς, 1 δακτυλογράφος, 2 επιμελητές) σχεδόν οι μισές (5) είναι κενές, αφού στο Πρωτοδικείο Γυθείου υπηρετούν σήμερα 4 γραμματείς, 1 δακτυλογράφος και 1 επιμελητής.
Ως προς την κάλυψη των κενών θέσεων μέσω μεταθέσεων δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Γυθείου, ο Υπουργός σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετικό αίτημα ενδιαφερόμενου. Για τη λύση των μετατάξεων υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Παπαϊωάννου ομολογεί πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση καίτοι εντοπίζονται πολυάριθμα κενά που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πρωτοδικείου. Όσο για τη λύση της απόσπασης ενός δικαστικού υπαλλήλου από το Εφετείο Καλαμάτας στο Πρωτοδικείο Γυθείου, εφόσον όμως συναινέσει το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μόνο ως ημίμετρο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Κατόπιν αυτών, ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει στο επίπεδο των διαπιστώσεων, αλλά δεν προχωρά στην εξεύρεση μόνιμων λύσεων που θα αντιμετωπίσουν οριστικά την υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γυθείου. Βέβαια ανάλογες καταστάσεις επικρατούν σχεδόν στο σύνολο των δικαστικών αρχών, αυξάνοντας τον όγκο εργασίας για τους υπηρετούντες δικαστικούς υπαλλήλους, επιδεινώνοντας τους χρόνους εκδίκασης των υποθέσεων, ταλαιπωρώντας τους πολίτες και προκαλώντας φαινόμενα αρνησιδικίας.
Εμπρός σε αυτή την κατάσταση δεν αρκούν τα λόγια και οι διαπιστώσεις. Απαιτούνται λύσεις. Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, βούληση, αποφασιστικότητα και άμεση υλοποίηση των αποφάσεων. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν τα διαθέτει. Επομένως, μία άλλη πολιτική στο χώρο της Δικαιοσύνης και όχι μόνο, είναι πλέον εθνικά αναγκαία και επιβεβλημένη.»

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER